Spoznajte naše masky na hydratáciu a exfoliáciu

Neustále hľadáme nové riešenie a možnosti, ako vám spríjemniť a zefektívniť starostlivosť o pleť. Preto máme v ponuke hneď dve skvelé Professional masky, s ktorými je starostlivosť o pleť naozaj príjemná a plná aktívnych látok.

Jemná, no efektívna hydratácia

Pleťová maska ​​HYDRO CICA je neutrálna a vysoko hydratačná pleťová maska, ktorá hydratuje, upokojuje a stimuluje obnovu pleti. Je vytvorená pre všetky typy pleti, najmä pre citlivú a dehydrovanú pleť, ktorej navracia plnosť, potrebnú vlhkosť a robí ju hebkou. Je ideálna pre dodatočnú hydratáciu počas užívania kyselín a retinoidov. Ak nemáte radi kyseliny a dávate si pozor na mechanické peelingy, niečo pre vás máme. Enzymatická maska ​​na tvár je ošetrujúca maska, ktorá poskytuje jemnú exfoliáciu a obnovuje hladkosť, lesk a hebkosť. Papaín a bromelaín, prírodné enzýmy z papáje a ananásu pomáhajú odstraňovať odumreté kožné bunky. 

HYDRO CICA maska od Olival

Centella asiatica (CICA), ibištek, hydratačný komplex...

Pleťová maska ​​HYDRO CICA je multifunkčný produkt starostlivosti o pleť, bohatý na rad hydratačných látok a extraktov pre upokojenie, bohatú hydratáciu a starostlivosť. Madecassoside je jednou z hlavných aktívnych zložiek. Je extrahovaný z rastliny Centella asiatica (Gotu kola). Hovoríme o centeloside, ktorý má svoje korene v ajurvéde a ktorý sa tradične používa na starostlivosť a stimuláciu obnovy poškodenej, podráždenej pokožky. Táto zložka stimuluje syntézu kolagénu a upokojuje pokožku. Rastlinný extrakt Centella asiatica pochádza z rastliny Gotu kola a je jedným z najznámejších extraktov v starostlivosti o všetky typy pleti, pretože má antioxidačné, hydratačné, upokojujúce a regeneračné účinky. Tieto dve látky používame synergicky, aby sme dosiahli mimoriadne upokojujúce vlastnosti a zdôraznili účinok extraktu.

AQUAXYL™ je hydratačný komplex, ktorý zmierňuje stratu vlhkosti, čím posilňuje bariérovú funkciu pokožky, výsledkom čoho je jemnejšia pleť a z dlhodobého hľadiska menej viditeľné známky starnutia. Riadi tok vlhkosti cez pokožku, ako aj zásoby vlhkosti v jej vrstvách, čím zaisťuje optimálnu hydratáciu. Extrakt z ibišteka je na druhej strane bohatý na antioxidačné a protizápalové zložky, ktoré upokojujú, chránia a revitalizujú pokožku. Pri dlhodobom používaní tento extrakt pomáha zachovať elastín, t.j. pevnosť, tonus a pružnosť pokožky.

Pleťová maska HYDRO CICA je obohatená aj o ektoín, typ aminokyseliny, ktorý dodáva pleti rôzne, no veľmi cenné vlastnosti. Totiž ektoín je v prvom rade "superhydratačný booster", teda látka, ktorá výborne podporuje hydratáciu pleti a zvýrazňuje ju. Chráni, upokojuje a posilňuje jej prirodzenú odolnosť, a preto je tento typ starostlivosti ako stvorený pre ľudí s pokožkou náchylnou na ochorenia ako je atopická dermatitída alebo narušený zdravotný stav hydrolipidickej bariéry pokožky.

Pri dlhodobom používaní maska ​​HYDRO CICA pomáha posilňovať odolnosť pleti, teda bariérovú funkciu, ktorá je predpokladom využitia účinných látok a plného potenciálu výsledkov pleťovej rutiny. Dá sa použiť viacerými spôsobmi – ako pätnásťminútový „reset“ pleti, ako nočné ošetrenie, dá sa použiť aj namiesto krému, po sére alebo samostatne, niekoľkokrát týždenne. Pre ešte lepšiu hydratáciu je možné kombinovať s Professional Hydrotonikom a Hyalurónovým hydrátorom 4H. 

Sila papáje a ananásu pre hladkú a čistú pleť

Enzymatická pleťová maska ​​je exfoliant na báze ovocných proteolytických enzýmov, ktoré štiepia proteíny (odumreté kožné bunky). Tieto proteíny sa rozkladajú na peptidy a potom na aminokyseliny. Aminokyseliny sa následne vstrebávajú (vracajú do pokožky), čím sa zabezpečuje hydratácia, posilnenie bariérovej funkcie pokožky a obnova. Enzýmy zároveň vytvárajú na pokožke aminokyselinovú vrstvu, ktorá zlepšuje hydratáciu a zabezpečuje lepšie vstrebávanie ďalších kozmetických zložiek. Pri dlhodobom používaní zosvetľujú a vyrovnávajú pleť a zaisťujú sviežosť.

Enzymatická maska Olival

Okrem enzýmov táto maska ​​obsahuje aj polysacharidový komplex Teflose® zameraný na udržanie vyváženej mikroflóry pokožky. Preto je mimoriadne žiaduca v starostlivosti o aknóznu pleť (C.acnes). Má protizápalový, upokojujúci a regeneračný účinok. Nechýba ani ananásový extrakt, ktorý má vysoko hodnotný nutričný profil vitamínov a minerálov, najmä betakaroténu a vitamínu A, ktorý prispieva k celkovej rovnováhe pokožky.

Súčasťou formulácie je beta-glukán, polysacharid (zložený cukor) a svojim pôsobením zvlhčovadlo, čo znamená, že priťahuje vodu a tým hydratuje pokožku. Niektoré štúdie ukázali, že beta-glukán má o 20% silnejší účinok v porovnaní s rovnakým percentom kyseliny hyalurónovej a je tiež známy tým, že dodáva pokožke "bacuľatý" efekt plnosti. Okrem toho zabraňuje poškodeniu buniek spôsobenému UV žiarením, má regeneračný a upokojujúci účinok a chráni hydrolipidickú bariéru pred všetkými environmentálnymi stresormi. 

Multifunkcné použitie

Okrem samotnej exfoliácie maska ​​pleť hydratuje a pomáha predchádzať nepravidelnostiam. Nanáša sa večer na čistú a suchú pleť, nechá sa pôsobiť 15-20 minút a potom sa zmyje. Pre lepší účinok na odolnejšiu pokožku je možné (a odporúča sa) nechať pôsobiť dlhšie alebo cez noc. Večer pri aplikácii tejto masky sa neodporúča aplikovať retinoidy a/alebo kyseliny a cez deň treba pleť chrániť SPF.

Táto maska ​​je vhodná takmer pre všetky typy pleti, vrátane citlivejšej pleti (samozrejme v závislosti od typu citlivosti). Neobsahuje klasické kyseliny na exfoliáciu a je preto vhodnejšou alternatívou pre pleť so sklonom k ​​podráždeniu v súvislosti s klasickými kyselinami alebo pre zapadnutie do rutiny s retinoidmi a inými silnejšími aktívnymi zložkami. Môže sa používať až niekoľkokrát týždenne.

 

Profesionálne pleťové masky neobsahujú zložky živočíšneho pôvodu ani pridané vonné látky.