Aký olej si vybrať pre vaše vlasy a vlasovú pokožku

O každú pokožku hlavy, rovnako ako o pokožku, sa treba starať jedinečným spôsobom. A práve preto je správny výber oleja na vlasy a vlasovú pokožku taký dôležitý. Čo a prečo si vybrať, sa dozviete prostredníctvom sprievodcu, ktorého sme pre vás pripravili.
Starostlivosť o vlasy a vlasové oleje Olival
 

Suché vlasy náchylné na vypadávanie -  lopúchový a ricínový olej sú tá správna voľba

Lopúchový olej je známy svojimi hojivými účinkami a v prípade suchej a seboroickej vlasovej pokožky tento olej zmierňuje zápaly a pomáha pri regenerácii. Používaním lopúchového oleja vo forme predumývacej kúry napomáhate spevneniu vlasových korienkov. Pravidelné používanie prispeje k rastu nových vlasov a zlepšeniu kvality vlasov.
Ricínový olej je známy pre svoj regeneračný účinok a stimuláciu rastu vlasov. Okrem vlasov ho možno použiť aj na mihalnice a obočie. Bohatý a hustý olej priaznivo pôsobí na pokožku a možno ho aplikovať na vlasy samostatne alebo ako zábal v kombinácii s inými olejmi, napríklad s kokosovým oleomj. Pre rýchlejší a lepší rast mihalníc a obočia naneste trochu oleja na vyčistenú kefku od starej maskary alebo kefku na obočie a natrite si ním mihalnice a obočie.
 
Prírodné oleje na vlasy Olival
 

Orechové oleje dodávajú vlasom (a fúzom) zdravý lesk a objem

Argánový olej získaný z orechov stromu Argania spinosa patrí k obľúbeným olejom v rámci starostlivosti o vlasy. Aplikovaním tohto oleja na končeky vlasov ich ochránite pred lámaním. Ideálne je použiť ho pred úpravou vlasov žehličkou alebo natáčkami. Môže sa používať, ako aj iné oleje, samostatne alebo vo forme zábalu a vlasom dodá výnimočnú hydratáciu a lesk. Okrem toho je tento olej výbornou voľbou na zjemnenie brady a fúzov a taktiež pomáha spevniť lámavé nechty. Okrem arganového oleja pomôže aj mandľový olej, ktorý oživuje poškodené vlasy a nechty. Mandľový olej je bohatý na proteíny, ktoré chránia vlasové folikuly a pravidelná masáž pokožky hlavy ovplyvní rast zdravých a lesklých vlasov, pričom prispeje k obnove ich prirodzeného objemu. Pre tmavšie vlasy bude najlepšou voľbou olej z vlašských orechov, pretože svojou unikátnou kombináciou zložiek vlasy uhladí a obnoví prirodzené pigmenty hnedých vlasov.
 

Farbené vlasy milujú avokádo

Avokádo je potravina, ktorá sa v posledných rokoch stala v svete diét mimoriadne populárnou a avokádový olej je výbornou potravinou aj pre suché, poškodené vlasy, ošetrené farbami na vlasy. Vlasy, ktoré boli ošetrené peroxidom, sú často suché a bez života práve preto, že tento proces ničí ich prirodzený pigment a popri tom sa môže prejaviť aj rednutím vlasov. Avokádový olej je bohatý na vitamíny, lecitín a esenciálne mastné kyseliny, ktoré vyživujú vlasovú pokožku a posilňujú vlasové korienky.
 
Ricínový olej na vlasy, mihalnice a obočie Olival

 

Aby ste čo najlepšie využili všetky výhody vlasového oleja, odporúča sa občas urobiť kúru pred umývaním. Celonočný zábal si môžete nechať, ak vlasy neboli vopred ošetrené inými stylingovými prípravkami, aby sa olej čo najlepšie vstrebal. Vlasy sú potom viditeľne vyživené, pretože počas noci má olej hĺbkový účinok a ráno sú vlasy hodvábne na dotyk. Ak si nechcete nechať olej celú noc, môžete si vlasy zabaliť do teplého uteráka a nechať asi dvadsať minút a potom ich umyť jemným šampónom.