Amino aktivátor CM: Krém pre náročnú a citlivú pleť

Výskyt citlivej pokožky so sklonom k ​​začervenaniu, oslabenej bariérovej funkcii a búrlivým reakciám je čoraz častejší. Zásadná rovnováha pleti je kľúčom k spokojnosti a komfortu každého z nás, ale aj predpokladom pre zavedenie akýchkoľvek silnejších účinných látok do rutiny. Toto všetko sme pri vývoji a výskume Amino aktivátora. A tu je výsledok nášho snaženia a riešenie, ktoré pomôže náročnej pleti. Amino aktivátor CM.

Olival CM Aktivátor pre pleť s rosaceou

Jemný krém so silným účinkom

Tento koncentrovaný ošetrujúci krém je založený na sérii vysoko inovatívnych aktívnych zložiek s preukázanou účinnosťou. Má ľahkú, bielu, rýchlo sa vstrebávajúcu a premasťujúcu textúru, ktorá viditeľne upokojuje citlivú pokožku. Poskytuje predĺžený účinok hydratácie a zmierňuje vplyv vonkajších faktorov. Pri dlhodobom používaní pomáha zmierniť príznaky spojené s reaktivitou kože, ako je svrbenie a začervenanie.
Kľúčové zložky sú 2% komplex aminokyselín, CM-Naringenin Chalcon, 2,5% azeloglycín, extrakt zo sikavice, kyselina polyglutámová, betaín a pantenol.
Zmes aminokyselín pomáha obnoviť elasticitu a podporuje prirodzenú odolnosť pokožky, zatiaľ čo CM-Naringenin-Chalcon a azeloglycín zmierňujú reaktivitu a poskytujú rovnováhu pokožke vystavenej stresu. Amino aktivátor CM je tiež bohatý na extrakt z platanu a pantenol, ktoré stimulujú obnovu, zatiaľ čo betaín a kyselina polyglutámová poskytujú potrebnú dennú dávku hydratácie.

 

Aminokyseliny hydratujú a upokojujú, CM-Naringenin Chalcone zmierňuje reaktivitu

Amino aktivátor CM vďačí za prvú časť svojho názvu aminokyselinám. Je to vysoko hodnotná zmes neesenciálnych a esenciálnych aminokyselín, ktoré sú dôležitou súčasťou prirodzených funkcií našej pokožky, predovšetkým hydratácie a udržiavania úrovne hydratácie. Ide o NMF, teda prirodzené zvlhčujúce faktory, medzi ktoré patrí sodná PCA. Tento rad aminokyselín poskytuje celý rad dôležitých účinkov na pokožku, od hĺbkovej hydratácie, upokojenia až po posilnenie odolnosti a obnovu bariéry.
Carboxy-Methyl (CM)-Naringenin-Chalcon je aktívna zložka odvodená z prírodného polyfenolu (naringenín chalcon), ktorý možno nájsť v šupke citrusových plodov alebo paradajok. Ide o novšiu inovatívnu molekulu so silným protizápalovým účinkom, určenú na cielenú starostlivosť o pleť s rosaceou alebo celkovo citlivú pleť so sklonom k ​​svrbeniu a začervenaniu. Táto účinná látka prináša viacero overených účinkov. V prvom rade výrazne znižuje zápalovú reakciu pokožky tým, že znižuje výskyt antimikrobiálneho peptidu katelicidínu LL37 v našom tele. Totiž v normálnej, vyrovnanej pokožke sú hladiny tohto peptidu veľmi nízke, zatiaľ čo v koži s rosaceou sú hladiny katelicidínu LL37 extrémne vysoké.
Tento peptid je jedným z primárnych mechanizmov akejsi obrany pokožky proti stresorom. Okrem toho však signalizuje možnú mikrobiálnu aktivitu v pokožke a tým jej „hovorí“, že sa musí brániť, stimuluje aj výskyt prozápalových (zápalových) látok, ako sú cytokíny a chemokíny. To v skutočnosti udržiava nepretržitý zápalový stav charakteristický pre rosaceu. Znížením hladín katelicinínu LL37, CM-Naringenin Chalcone zmierňuje chronický zápal kože. Okrem toho výrazne znižuje začervenanie kapilár, chráni a upokojuje namáhanú pokožku a poskytuje pocit úľavy svrbiacej alebo podráždenej pokožke.
„Amino aktivátor CM je vynikajúci a inovatívny ošetrujúci krém, ktorý prostredníctvom synergie všetkých zložiek poskytuje tejto pleti presne to, čo potrebuje – okamžite ju upokojuje a extrémne hydratuje a pri dlhšom používaní zvyšuje odolnosť voči nepriaznivým vplyvom prostredia,“ upozornila pri predstavení novinky Dr.Iva Dediol,  známa chorvátska dermatologička.

Olival CM Aktivátor pre pleť s rosaceou a citlivú pokožku 

Jeden z kultových aktivistov v starostlivosti o citlivú pleť

Azeloglycin je inovatívny derivát kyseliny azelaovej, ktorý je na pokožke znášanlivejší ako klasická kyselina azelaová, a preto je vysoko cenený v podpornej starostlivosti o pleť s rosaceou a akné. Tiež je kompatibilnejší s mnohými ďalšími prísadami a výrobkami. Poskytuje veľmi široké spektrum cenných účinkov, od pôsobenia na akné s antimikrobiálnym účinkom a vyrovnávaním sekrécie mazu až po upokojenie erytému, charakteristické pre chronické kožné ochorenia, ako je rosacea. Prítomnosť glycínu poskytuje hlboký hydratačný účinok a posilňuje prirodzenú bariérovú funkciu, ktorá je nevyhnutná pre rovnováhu pokožky.

 Olival CM Aktivátor textúra

Zloženie doplnené sikavicou a zvlhčovačmi

Extrakt zo sikavice je už po stáročia známy ako doplnok stravy vďaka aktívnej zložke s názvom silymarín, ale má výnimočné výhody aj v starostlivosti o pleť. V prvom rade je to silný antioxidant. Pôsobí proti negatívnym vplyvom vonkajších stresorov pokožky, čo je pôsobenie voľných radikálov, a tým poškodzuje pokožku na bunkovej úrovni (UV žiarenie, smog, nečistoty). Výskumy dokazujú, že pôsobí aj antiglykačne, čo znamená, že zabraňuje reakcii cukru so stavebnými bielkovinami pokožky a tým predčasnému starnutiu pokožky spojenému s nevhodnou stravou alebo príjmom potravín bohatých na cukor.
Amino aktivátor CM obsahuje aj cenné zvlhčovadlá ako kyselina polyglutámová, betaín a pantenol, ktoré prinášajú potrebnú vlhkosť, upokojujú pokožku, chránia ju, dodávajú jemnosť a prispievajú k elasticite.
Krém neobsahuje zložky živočíšneho pôvodu, nie sú v ňom žiadne pridané vône ani farbivá. Môže sa používať samostatne alebo s Professional sérami, ráno (pred SPF), večer alebo podľa potreby. Prípravok je vhodný na použitie v tehotenstve a na starostlivosť o pleť tínedžerov.