Vitamínové sérum R² a Retinalové sérum RA: Ako sa líšia a ktoré si vybrať

Často sa nás pýtate, aký je rozdiel medzi Vitamínovým sérom R² a Retinalovým sérom RA. V nasledujúcom článku vás prevedieme všetkými najdôležitejšími informáciami o vitamínových sérach R² a RA – v čom sú podobné, v čom iné, ich spôsob použitia, účel a odporúčania, ako aj kombinácie s inými účinnými látkami a produktmi.

 Retinoidy v kozmetickej starostlivosti

Sérové emulzie na večernú rutinu

Obe séra sú vlastne sérové ​​emulzie a ich textúra je niečo medzi sérom (tekutý produkt) a krémom (hustý produkt). Obe sú komplexné produkty, ktoré okrem retinoidu obsahujú antioxidanty a výživné látky, obe sa používajú večer s povinným SPF ráno a nekombinujú sa v rovnakej (večernej) rutine s inými retinoidmi, vysokými koncentráciami účinných látok a kyselinami, určenými na exfoliáciu pokožky (BHA, AHA, PHA). Obe séra sa neodporúčajú používať počas tehotenstva a dojčenia a nemali by sa používať na veľmi citlivú, podráždenú či poškodenú pokožku.

Podobne ako kyseliny na exfoliáciu, aj retinoidy stimulujú rýchlejšiu výmenu buniek, teda vo všeobecnosti dokážu stimulovať tzv. fázu čistenia pleti (purging), ktorá sa prejavuje prechodným zhoršením stavu pleti na miestach, kde sa bežne vyskytujú nedokonalosti (ktoré sú „na začiatku“ukryté pod povrchom kože). Ak sa tak stane, čistiaca fáza trvá od 6 do maximálne 8 týždňov, v závislosti od samotnej pleti a faktorov ako je vek používateľky, zvyšné produkty v rutiny a podobne. Od používateliek však máme informáciu, že prechodná fáza môže trvať aj kratšie a prichádza k rýchlejšiemu upokojeniu a hojeniu zápalových procesov.

 Úvod do starostlivosti s retinoidmi

Vitamínové sérum R² je prvé sérum s retinoidom v kolekcii Professional. Jeho základom je 0,1% retinylpalmitát (derivát vitamínu A), ktorý je mimoriadne šetrnou formou retinoidu a ako taký je ideálny ako úvod do tohto typu starostlivosti. Pre začiatočníkov to nazývame retinol – hoci je retinol jednou z foriem retinoidov, užívatelia podľa neho spoznávajú celú skupinu účinných látok. Zvyšok séra R² pozostáva z resveratrolu, silného antioxidantu získaného z hrozna alebo čierneho ovocia, kyseliny hyalurónovej a aloe vera.

Olival R2 serum

S ohľadom na hydratačné zloženie, koncentráciu retinoidov, antioxidačný účinok a upokojujúce zložky je možné toto sérum používať denne na navlhčenú tvár aj s krémom po ňom. Je ideálne pre všetkých, ktorí chcú do svojej rutiny zaviesť retinoid, redukovať začervenanie a drobné nerovnosti a zároveň pleť hydratovať, pôsobiť preventívne proti prvým vráskam a zachovať mladistvý vzhľad pleti.

Najpotentnejšia forma retinoidu

Retinalové sérum RA obsahuje 0,1% retinaldehydu (retinal), mnohonásobne silnejšieho „brata“ najznámejšej formy retinoidu, retinolu. Samotný retinaldehyd je najúčinnejšou formou retinoidu, ktorý je voľne predajný bez lekárskeho predpisu, a to isté platí pre koncentráciu 0,1 % tejto látky v sére. Retinalové sérum RA je tiež prvé sérum s retinalom navrhnuté a vyrobené v Chorvátsku! Okrem silnej účinnej látky, akejsi univerzálky v starostlivosti o pleť, obsahuje sérum aj antioxidant astaxantín získaný z rias. Existuje tiež komplex mimoriadne výživných látok, ktoré pôsobia synergicky a znižujú možnosť podráždenia charakteristických pre zavedenie silných koncentrácií retinoidov (napnutie, suchosť, olupovanie pokožky). Ide o bohatý komplex kožných ceramidov, bisabololu, alantoínu a aloe vera.

Olival RA serum

Každodenná starostlivosť s retinoidmi verzus ich pomalé zavádzanie

Vitamínové sérum R², ako sme už spomínali, ponúka možnosť každodenného používania. To zvyčajne nie je prípad Retinalového séra RA. Zavádza sa postupne, opatrne a pomaly, spočiatku každý tretí alebo druhý deň vo večernej starostlivosti. V závislosti od typu a potrieb pokožky sa môže použiť samostatne na suchú pokožku alebo s krémom a / alebo olejom, ako je Omega elixírom. V prípade citlivejšej pleti možno aplikovať pufrovacou metódou, po ľahkom hydratačnom kréme. Pri tomto type produktu je mimoriadne dôležité upraviť zvyšok rutiny. Jemné čistenie, minimalizácia ďalších silných účinných látok, vynechávanie a striedanie exfoliantov (Mikroexfoliant, Peelingové tonikum) počas dňa a povinné SPF 30 alebo 50 sú niektoré z faktorov pre správne zavedenie tohto séra.

Okrem toho je dobré zaviesť RA retinalové sérum ako jedinú novinku v rutine, aby bolo možné jednoduchšie sledovať samotný účinok. Denne je potrebné sledovať aj kožné výkyvy. Retinalové sérum RA je určené pre iné spektrum pleti so sklonom k ​​akné, pupienkom a komedónom, s hyperpigmentáciou a postupným začervenaním, fotopoškodením a známkami starnutia. Ak si stále nie ste istí výberom, kontaktujte nás pre odporúčania.