Prevencia vrások – kedy a ako začať s anti-age starostlivosťou

Vrásky sú prirodzeným prejavom starnutia, no ich vznik môžete spomaliť cielenou starostlivosťou o pleť. Vedeli ste, že už v dvadsiatke sa odporúča začať s preventívnou starostlivosťou o tvár, pretože vtedy pokožka začína strácať elasticitu a výrazne sa spomaľuje syntéza kolagénu? Ak máte 20+ a čítate tento článok, je čas, aby ste začali používať správnu kozmetickú rutinu. V nasledujúcom článku vám prinášame jednoduchý návod na cielenú starostlivosť, s ktorou môžete dlhodobo zmierniť alebo dokonca predchádzať vzniku nových vrások.

Olival Kedy zacat s antiage starostlivostou

Na začiatku sa zamerajte na čistenie

Večerná rutina by mala začať čistením tváre, aby sa z nej odstránili všetky nečistoty, ktoré sa počas dňa na pleti nahromadili. Správne čistenie tváre je najdôležitejším krokom, pretože správne čistenie ovplyvňuje viditeľnosť pórov, ako aj štruktúru samotnej pokožky. Dvojité čistenie alebo metóda DC (double cleanse) je nenahraditeľnou metódou čistenia tváre. Prečo? Pretože je úplne geniálna! Olejový čistič ako prvý čistiaci krok doslova rozpustí mejkap a SPF filtre, ako aj kožný maz z pleti. Ako druhý krok gélový čistič odstráni zvyšok nečistôt, ktoré by inak zostali na povrchu pleti, a veľmi pravdepodobne sa dostali späť do pórov.

Olival DC set

Olejový čistič sa nanáša dlaňami priamo na suchú tvár a jemne sa masíruje prstami. Tým sa pod teplom pokožky rozpustia všetky nečistoty i make-up a navyše sa pokožka masíruje, čím sa stimuluje mikrocirkulácia. Pri výbere čistiaceho prostriedku je potrebné ho prispôsobiť typu pleti.

Nezabudnite na SPF

Ochranný faktor je potrebné aplikovať počas celého roka, nielen v letných mesiacoch. Okrem toho, že pleť chráni pred zhubnými ochoreniami, pôsobí aj proti predčasným prejavom starnutia v podobe straty tonusu, tvorby jemných liniek, vrások a hyperpigmentácie. Môžeme povedať, že SPF je najlepšia prevencia proti starnutiu. Dostatočná ochrana pred UVA a UVB žiarením je možná len s na to určenými prípravkami, čo vylučuje krémy a púdre s ochranným faktorom. Dekoratívna kozmetika zvyčajne neobsahuje širokospektrálne filtre a zvyčajne sa neaplikuje v dostatočnom množstve, aby skutočne chránila pred slnkom.

Olival krem SPF50

SPF sa odporúča nanášať vo výdatnom množstve na tvár a krk. Nezabudnite, škodlivosť slnečných lúčov je možná aj v uzavretom priestore pri okne, pretože UVA lúče prechádzajú cez sklo a ovplyvňujú starnutie pokožky a vznik vrások. Nevyhovárajte sa na rôzne mýty, ale určite zaraďte do svojej rutiny ochranný faktor.

Zoznam aktívnych látok

Kompletnú kozmetickú rutinu dosiahnete zavedením zložiek, ktoré cielene pôsobia na určité javy pleti. Každá zložka má špecifickú vlastnosť, preto je potrebné prispôsobiť sérum alebo emulziu vašim potrebám. Séra sú zvyčajne najbohatšie na účinné látky. Aplikujú sa po očistení tváre a pred hydratačným krémom.

Vitamín C je aktívna zložka, ktorá poskytuje pleti antioxidačnú starostlivosť a pôsobí aj na hyperpigmentačné škvrny a napomáha tak rovnomernému tónu pleti. Vitamínové sérum C+ v kombinácii s kyselinou hyalurónovou obnovuje prirodzený mladistvý vzhľad, zatiaľ čo vitamínová emulzia C+ redukuje výskyt vrások a jemných liniek.

Olival emulzia C plus

Pre obnovenie tónu a pevnosti pleti si vyberiete sérum s peptidmi. Peptidy stimulujú obnovu buniek a tým zmierňujú príznaky predčasného starnutia. Peptidové sérum P zmierňuje stratu pevnosti, pružnosti a hydratácie. Pre dlhodobý efekt na vrásky a jemné linky zaraďte do starostlivosti o pleť retinaly. Retinal je derivát vitamínu A a mal by sa postupne zavádzať do rutiny. Vitamínové sérum R² s jemným zložením je vhodné pre začiatočníkov s retinoidy, kým Vitamínové sérum RA je určené pre tých s odolnejšou pokožkou. Rozdiely medzi retinalovými sérami nájdete v tomto článku.

Kozmetika nie je mágia – výsledky potrebujú istý čas

Keď si nastavíte rutinu čistenia a starostlivosti o tvár, ktorá bude vyhovovať vášmu typu pleti, musíte byť vytrvalí. Výsledky rutiny nebudú viditeľné po prvom použití novozavedených produktov, ale je potrebné určité obdobie, aby sa výsledky prejavili. Dôslednosť v rutine vedie ku krásnej a zdravej pleti. Rada, ktorú by ste mali dodržiavať, nie je zavádzať niekoľko produktov naraz, ale postupne produkt po produkte. Prečo? Aj keď ide o produkty, ktoré pomôžu vašej pleti, aj tak môže byť pre pleť šokom, ak sa na ňu dostane hneď niekoľko noviniek naraz a výsledkom môže byť opak toho, čo chcete dosiahnuť. A taktiež je potrebné dodržiavať pravidlá používania produktov a nastaviť si reálne očakávania.