Alfa a omega pre pleť - omega mastné kyseliny

Avokádový olej, chia semienka, černicové semienka, pupalka, skvalán. Nie, tieto oleje vám v kuchyni nepomôžu, vašej pokožke však venujú náležitú starostlivosť. Isto viete, že omega mastné kyseliny sú prospešné zvnútra, my vám ich však predstavíme v podobe, v akej vám pomôžu i zvonka.

Je známe, že omega mastné kyseliny prospievajú zdraviu celého tela. Ak ich však použijete na pleť, pozitívne výsledky sú zaručené. A to najmä v zimných mesiacoch. Esenciálne mastné kyseliny Omega 3 a Omega 6 zohrávajú dôležitú úlohu pri tvorbe lipidov v pokožke, ktoré vás chránia pred škodlivými vonkajšími vplyvmi ako sú chlad, vietor a tiež pred UV žiarením. Navyše vďaka omega mastným kyselinám bude vaša pokožka hĺbkovo vyživená a zmierni sa jej podráždenie, ale aj dehydratácia.

 

Olival prírodné šampóny (2) 

 
Fotostarnutie už vám vrásky na čele nespôsobí

Rôzne zápalové procesy, znížená elasticita a strata pevnosti pokožky sú len niektoré z problémov, ktoré pomôžu zmierniť omega mastné kyseliny. Pomáhajú tiež pri psoriáze, akné a iných zápalových stavoch kože. Okrem toho omega mastné kyseliny môžu byť pre vás veľkým prínosom pri znižovaní príznakov fotostarnutia. Hoci biologické starnutie nie je možné zastaviť, starnutie pokožky spôsobené UV žiarením áno. UV lúče spôsobujú poškodenie tkaniva pokožky a znižujú jej elasticitu. Následne vznikajú pigmentové škvrny, vrásky a iné nedokonalosti. Omega mastné kyseliny ich našťastie dokážu redukovať a zmierniť. Práve z tohto dôvodu Olival vyvinul elixír plný omega mastných kyselín, ktoré si určite rýchlo obľúbite a zaradíte ich do svojej každodennej kozmetickej rutiny.

  
Omega elixír – kombinácia olejov pre bezchybnú pleť

Jedným z najpopulárnejších a najvýživnejších olejov používaných v kozmetike je avokádový olej. Je bohatý na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny a vitamíny A, B, C, D a E. Vďaka nemu získava pokožka potrebnú hydratáciu a revitalizáciu. Tento olej pôsobí vynikajúco samostatne, no v kombinácii s inými prírodnými olejmi dokáže priam zázraky.

Pokiaľ ide o ošetrenie jaziev, suchej a popraskanej pokožky, najsilnejším bojovníkom je olej zo semien chia. Je bohatý na vitamín B a zinok, ktoré majú priaznivý vplyv na reguláciu sekrécie kožného mazu a výskytu nedokonalostí.

V starostlivosti o dehydratovanú, poškodenú a citlivú pokožku náchylnú na podráždenie bude blahodarne pôsobiť olej zo semien černíc a pupalky. Zmes všetkých týchto olejov sa nachádza v Omega Elixíre z radu Professional.

Ďalšou silnou ingredienciou, ktorá sa skrýva v tomto elixíre je skvalán, čo je lipid prirodzene sa vyskytujúci v rastlinách a živočíšnych bunkách ako súčasť bunkových membrán. V ľudských bunkách sa vyskytuje v dostatočnom množstve asi do 20. roku života, neskôr veľmi rýchlo ubúda.

Skvalán, obsiahnutý v elixíre, má jemnú textúru oleja, ktorá pochádza z olivového oleja, lisovaného za studena. Je známe, že sa extrémne rýchlo vstrebáva a nie je komedogénny (nezanáša póry s následkom tvorby akné). Z tohto dôvodu ho milujú všetky typy pokožky. Taktiež je bohatý na esenciálne mastné kyseliny omega 3 a omega 6 a pri pravidelnom používaní pomáha pokožke znovu získať a udržať si toľko potrebnú hydratáciu a to najmä v chladných zimných mesiacoch.

  
Omega Elixír „uzamkne“ vlhkosť v pokožke

Perfektná kombinácia omega mastných kyselín, akou sa môže pochváliť Omega Elixír,  úspešne vyhladzuje pleť, posilňuje štruktúru pokožky a má tiež antioxidačné účinky. Professional Omega Elixír sa odporúča na použitie vo večernej starostlivosti alebo na konci bežnej starostlivosti.

Profesionálny Omega Elixír sa dá používať počas celého dňa a ľahko ho zahrniete do svojej kozmetickej rutiny. Počas zimných mesiacov prináša najlepšie výsledky, ak ho používate v poradí: sérum-krém-elixír.

Naneste jedno z profesionálnych sér na očistenú pleť a následne aplikujte krém. Po kréme naneste Omega Elixír s minimálnymi prestávkami medzi jednotlivými krokmi. Týmto spôsobom sa výrobky lepšie vstrebávajú do pokožky a zabránite stratám vlhkosti. Omega Elixír navyše umožní lepšiu a rýchlejšiu absorpciu aplikovaného séra a krému.

 

NÁJDETE NA ESHOPE