Doprava ZADARMO pri objednávke nad 40€ v rámci SR.

Zvýhodnená cena dopravy len 5,8€ pri objednávke nad 40€ do zahraničia ( pri platbe v euro).

Zvýhodnená cena dopravy len 160 Kč pri objednávke nad 1100 Kč do Českej Republiky. Cena dopravy pre objednávky do 1100 Kč je 290 Kč.

Kyselina salicylová – silný bojovník proti akné

Jedným z najúčinnejších pomocníkov v boji proti akné bolo v minulosti pre mnohých aspirínu rozdrveného  v malom množstve vody. V skutočnosti sa pozitívne výsledky dostavili vďaka kyseline salicylovej, ktorá je jednou z aktívnych látok v aspiríne. Prírodným zdrojom kyseliny salicylovej je vŕba biela a patrí k beta-hydroxylovým kyselinám (BHA). Je známa pre svoju protizápalovú a komedolytickú aktivitu (prevencia a zmiernenie výskytu komedónov a vyrážok, ktoré sa tvoria najmä na mastnej pleti).

Mikroexfoliant (1)

Účinky sa tradujú až do starovekého Grécka

Výhody kyseliny salicylovej objavili starí Gréci, ktorí na zmiernenie horúčky a bolesti pili čaj z vŕbovej kôry.  Verili tomu, že vŕba zníži teplotu, pretože rastie popri sladkej vode, ktorú absorbuje a jej „sviežosť“ sa potom prenáša na človeka a má liečivé a regeneračné účinky.

Neskôr, s rozvojom medicíny, sa zistilo, že „magickou“ zložkou v kôre vŕby bol v skutočnosti salicín, z ktorého sa syntézou účinných látok vytvára kyselina salicylová. Všetky vlastnosti  kyseliny salicylovej - protizápalové, antireumatické, antipyretické, analgetické a antiseptické skutočne fungujú a v medicíne sa aj aktívne využívajú.

Netrvalo dlho a kúzlo tejto kyseliny objavil aj  dermatologicko-kozmetický svet. Pomocou kyseliny salicylovej sa liečilo (a stále lieči) mnoho zápalových procesov (akné), sčervenanie, podráždenie a podobne. Skvelo účinkuje nielen zvnútra, ale aj zvonka.

 

Kožný maz a pupienky nemajú šancu

Rovnako ako všetky kyseliny BHA je kyselina salicylová lepšie rozpustná v olejoch ako vo vode. Preto je jedným z najsilnejších spojencov v boji proti problémom s mastnou pokožkou. Kyselina salicylová totiž veľmi jednoducho rozpúšťa kožný maz, a zároveň reguluje jeho tvorbu,čo znamená, že bráni jeho nekontrolovanej a nadmernej tvorbe.  Zároveň hĺbkovo čistí póry a zabraňuje ich upchávaniu, redukuje populácie baktérií P. Acnes na koži. Tie sú hlavnou príčinou vzniku pupienkov. Odstraňuje tiež odumreté kožné bunky, osviežuje pleť a postupne znižuje viditeľnosť stôp po akné a hyperpigmentáciu.

Vzhľadom k všetkým výhodám, ktorými kyselina salicylová disponuje, existuje množstvo kozmetických prípravkov, vďaka ktorým sa škvrny od acilpyrínu na tvári stávajú minulosťou, keďže táto látka sa v súčasnosti už nachádza vo výrobkoch na lokálne ošetrenie akné, v denných krémoch na mastnú pleť a mnohých ďalších kozmetických produktoch. Kyselina neúčinkuje iba na povrchu pokožky, ale preniká hlboko do pórov. Vďaka tejto vlastnosti sa hojne využíva na chemickú exfoliáciu tváre, pri ktorej sa postará o hĺbkové vnútorné prečistenie pórov a odstránenie zoxidovaného kožného mazu a ďalších nečistôt v nich uložených.

 

Mikroexfoliant - čistenie pleti 21. storočia

Olival pretoavil všetky výhody kyseliny salicylovej do profesionálneho Mikroexfoliantu, prášku na čistenie pleti. Pomocou tohto mikroexfoliantu dôkladne očistíte pokožku, vyhladíte ju, zjemníte viditeľnosť pórov,  navrátite jej prirodzený lesk a zdravý vzhľad. Mikroexfoliant pôsobí regeneračne, podporuje obnovu buniek, reguluje nadmernú dehydratáciu a upokojuje pokožku. Vďaka pravidelnej exfoliácii pokožka získava mladistvý vzhľad a redukuje sa dokonca viditeľnosť vrások. Tento  exfoliant môžete aplikovať na pokožku až trikrát týždenne a je vhodný pre všetky typy pleti. Ľuďom s citlivou pokožkou, ktorá je náchylná na podráždenie, alebo trpia  rozšírenými cievkami -rosacea a podobnými stavmi, sa odporúča používať Microexfoliant iba raz týždenne. Okrem toho je vhodné, aby si ľudia s mimoriadne citlivou pokožkou najskôr urobili test tolerancie na predlaktí.

Mikroexfoliant sa neodporúča používať na poškodenú, podráždenú a viditeľne zapálenú pokožku s otvorenými ranami a u ľudí alergických na kyselinu salicylovú.Produkt by sa nemal kombinovať s podobnými  kozmetickými výrobkami obsahujúcimi kyseliny. Okrem toho je vhodné používať ho na večernú starostlivosť z dôvodu možnej, aj keď nízkej fotosenzitivity kože, ktorú kyselina salicylová môže spôsobiť. Ak používate Microexfoliant ako súčasť dennej starostlivosti o pleť a plánujete dlhší pobyt na slnku, nezabudnite si chrániť tvár krémom s ochranným faktorom.

Použitie:

Naneste malé množstvo prášku (pol lyžičky) na vlhké dlane, potom jemným trením vytvorte pastu, ktorú naneste na navlhčenú tvár a krúživými pohybmi jemne masíruje. Po 2 až 3 minútach zvyšok opláchnite vlažnou vodou a pokračujte v bežnej starostlivosti o pleť – použite sérum, krém alebo olej.

 

NÁJDETE NA ESHOPE

 

 

 

 

 

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.