Masáž pokožky suchou kefou - dávna procedúra, ktorá pomáha detoxikovať aj dnes

Z času na čas je dobré detoxikovať náš organizmus. Zvyčajne to robíme zvnútra a zabúdame, že detoxikácia nášho tela je možná aj prostredníctvom nášho najväčšieho orgánu – pokožky. Na očistu tela zvnútra aj zvonka bola v minulosti vyvinutá technika masáže pokožky suchou kefou. Čo to vlastne je, aké výhody táto metóda prináša? A ako ju správne realizovať?

suchá masáž kefou 

Suchá masáž kefou pre zdravie i krásu

Masáž suchou kefou je jednou z obľúbených kúpeľných procedúr v Škandinávii, Rusku a Turecku už stovky rokov. V posledných rokoch ju však čoraz častejšie vídame aj vo zvyšok sveta vrátane Slovenska.

Táto metóda efektívne odstraňuje odumretú povrchovú vrstvu pokožky, čím napomáha obnove pokožky a udržuje ju jemnú, vyživenú a hladkú. Odstránením odumretej vrstvy buniek sa zároveň zabezpečí prirodzený detoxikačný proces tela. Ak je totižto pokožka, pokrytá odumretými bunkami, jedovaté látky sa zadržiavajú v tele, absorbujú sa doňho a ohrozujú obličky a pečeň. Zároveň sa uložia aj do tukových buniek, čo má za následok vznik celulitídy.

Tento druh masáže je prínosom pre celé telo. Pomáha bojovať proti celulitíde, posilňuje imunitu, napomáha správnemu fungovaniu žliaz a vylučovaniu hormónov, zlepšuje krvný obeh, podporuje trávenie, tvorbu svalstva a zbavuje telo prebytočnej vody a toxínov.

Masáž suchou kefou je jednoduchým a nenákladným spôsobom, ktorý sa nemusíte báť aplikovať jednoducho doma.

 
Ktorá kefa je tá pravá

V prvom rade si zaobstarajte kefu s prírodnými, nie syntetickými štetinami. Neodporúča sa používať kefa s hrubými a  tvrdými štetinami, ale ani príliš mäkké štetiny, ktoré môžu mať za následok zníženie účinku ošetrenia pokožky. Nezabudnite ani na dlhšiu rukoväť, aby ste dosiahli na svoj chrbát, na ktorý sa často zabúda.

Ideálny čas na masáž je pred sprchovaním ráno. Aby však celá procedúra mala zmysel a aby sme pocítili všetky jej benefity, je potrebné aplikovať ju správne. Celá procedúra je kombináciou krúživých a priamych dlhých pohybov, ktoré začínajú od chodidiel a pokračujú smerom hore k srdcu.

 

Ako si dopriať masáž v harmónii s naším telom

Takže, začnite masírovaním nôh od chodidiel smerom hore rovnými dlhými ťahmi kefou. Pokračujte rukami, smerom od zápästia k plecu po vonkajšej strane rúk a k podpazušiu po vnútornej strane rúk Nasleduje brucho, ktoré masírujte krúživými pohybmi zdola nahor, potom plecia a hrudník, znova smerom k srdcu a nakoniec chrbát. Týmto spôsobom bude lymfa smerovaná do srdca. Ťahy kefou v opačnom smere sa neodporúčajú, pretože to môže zaťažiť žily a lymfatický systém.

Masírovanie by malo byť šetrné, bez tlaku a neodporúča sa používať túto techniku ​​v oblastiach, kde máte podráždenú pokožku alebo vyrážky a v citlivých intímnych partiách. Masáž môžete aplikovať aj na tvár. Tam sa odporúča kefa s mäkšími štetinami alebo odporúčame použiť uterák.

Ak sa rozhodnete s masážami začať, je potrebné dodržiavať pravidelnosť, ideálne je aplikovať ju každý deň pred sprchovaním. Samotný proces by mal trvať 10 až 15 minút, ak sa však rozhodnete zamerať napríklad na celulitídu, je možné predĺžiť čas, strávený v postihnutej oblasti tela, na 10 minút.

Približne po mesiaci sas začnú prejavovať benefity tejto procedúry, markantný rozdiel sa dostaví po 90 dňoch, takže trpezlivosť a pravidelnosť sú základ.

 

Čo robiť s pokožkou po aplikácii masáže

Po masáži je potrebné osprchovať sa, aby ste odstránili zvyšky odumretej vrstvy pokožky. Sprchovanie sa odporúča ukončiť striedavo prúdmi studenej a teplej vody. Aplikujte teplú vodu (najviac horúcu, akú zvládnete) na pokožku cca 5 sekúnd a potom v rovnakom časovom intervale studenú. Tento postup zopakujte trikrát a nakoniec sa osprchujte studenou vodou. Celý proces môžete okoreniť použitím Olival magického pílingového sprchovacieho gélu, ktorý jemne dočistí Vašu pokožku.

Magický pílingový gél obsahuje veľmi jemný aktívny prírodný surfaktant (nenachádza sa v ňom škodlivý Laurylsulfát sodný) a drvené marhuľové jadrá. Práve preto je ideálnou voľbou pre jemné čistenie, keďže pokožku nevysušuje. Akékoľvek odumreté kožné bunky, ktoré sa ešte mohli udržať na pokožke gél šetrne odstráni a pokožku krásne vyčistí.

 

A ako to celé ukončiť, aby sme vyťažili maximum

K zavŕšeniu dokonalého zážitku ako v SPA doprajte svojej pokožke hĺbkovú výživu pomocou prírodnej Slamienkovej olejovej emulzie, ktorú odporúčame aplikovať na pokožku celého tela 2 až 3-krát týždenne. Jej výživná a hutná textúra, plná prírodných esenciálnych olejov z mandlí, olív, jojoby i kakaového masla dodá vašej pokožke okrem príjemnej vône aj dlhotrvajúcu hydratáciu a pomôže rýchlo obnoviť pokožku. Naša pokožka trpí najmä počas chladnejších dní, ktoré nás v nasledujúcom období čakajú, ale vďaka celej procedúre udržíte svoju pokožku počas celej zimy zdravú, jemnú a žiarivú.