Horčík – minerál, ktorý zmierňuje bolesť a prináša uvoľnenie

Horčík - jediný minerál, ktorého nikdy nie je dosť. Vďaka nemu je naša pokožka žiarivá a srdce bije v pravidelnom rytme. V našom tele má množstvo dôležitých funkcií, keďže každý orgán v našom tele ho nevyhnutne potrebuje k svojmu fungovaniu.

 Magnezium

Výhody horčíka sú známe aj všetkým vrcholovým i rekreačným športovcom. Dôvodom je skutočnosť, že horčík výrazne uľahčuje boj proti zápalom svalov a kŕčom. Najlepším riešením je pomôcť telu zdolať tieto nepríjemné bolestivé stavy lokálnou aplikáciou gélu alebo oleja priamo na pálčivom mieste.

 

Horčík - najdôležitejší minerál športovcov

Každý, kto sa venuje športovej aktivite, vie, že k dosiahnutiu športových úspechov je veľmi dôležitý aj odpočinok. Počas neho je potrebné telo zásobiť všetkými vitamínmi a minerálmi, ktoré pomôžu svalom zotaviť sa po namáhavom tréningu. Najlepším spojencom v tomto procese je jednoznačne horčík.

Medzi najbežnejšie prejavy nedostatku horčíka, najmä po fyzickej aktivite, patria jednoznačne svalové kŕče, únava a pocit „ťažkých“ nôh alebo rúk. Pre rýchlu a okamžitú úľavu od bolesti a iných nepríjemných pocitov je najlepšie použiť Magnéziový gél alebo Magnéziový olej, ktoré aplikujete priamo na epicentrum bolesti.

 

Magnéziovým gélom svaly „dýchajú“

Hlavnou zložkou OLIVAL Magnéziového gélu je chlorid horečnatý. Ide o mimoriadnu formu horčíka, ktorá sa na rozdiel od iných ( ako napr. oxid horečnatý, ktorý je bežnejšie používaný v doplnkoch výživy) takmer úplne vstrebe a telo ju dokážeplne využiť. Chlorid horečnatý je ľahko rozpustný a keď ho prijímame do tela cez pokožku, prebieha proces, pri ktorom stimuluje bunky v tele k detoxikácii a samočisteniu. Horčík zároveň v tejto podobe pomáha telo chrániť pred ťažkými kovmi vrátane kadmia, hliníka a olova.

Chlorid horečnatý vo forme gélu takto čistí telo, a tým pomáha svalom „dýchať“ a začať normálne a bezbolestne fungovať vo veľmi krátkom čase. Pri lokálnom a vonkajšom použití zvyšuje horčík ich flexibilitu, pevnosť a odolnosť.

Odľahčeniu a uvoľneniu svalov napomáha i chladiaci účinok gélu. Niet divu, že ho športovci zbožňujú.

  

Magnéziový olej pre regeneračnú masáž

V prípade, že chcete kombinovať výhody horčíka a masáže, budete Magnéziový olej jednoducho milovať. Naneste odporúčané množstvo oleja na požadované miesto a dobre ho vmasírujte. Čím intenzívnejšie ho budete trieť, tým účinnejšia a lepšia bude absorpcia horčíka do tela.

Okrem toho olej na báze chloridu horečnatého významne prispeje k doplneniu hladiny horčíka v tele a vzhľadom k optimálnemu transdermálnemu príjmu (cez pokožku) horčíka je vhodné olej taktiež aplikovať na brucho, podpazušie a dolné končatiny.

Použitie horčíkového oleja počas masáže zároveň zlepší prekrvenie v danej časti tela. Toto je veľmi užitočné v prípadoch, keď zápasíte s rôznymi problémami spôsobenými hromadením stresu alebo svalovými kŕčmi. Olej môžete vmasírovať do svojich svalov, ako aj do kĺbov, pretože je rovnako účinný v oboch prípadoch.

Horčík hrá veľmi dôležitú úlohu v ľudskom živote. Zúčastňuje sa na mnohých procesoch: od výroby energie po metabolizmus vápnika, ktorý je nevyhnutný pre zdravie kostí. Odborníci tvrdia, že horčík je jediný minerál, ktorý je potrebné dopĺňať po celý život. Obzvlášť sa odporúča príjem veľkého množstva horčíka počas letných mesiacov a počas stresových období.

  

Horčík, skvelý i do kúpeľa

Okrem toho, že horčík je dôležitým a silným spoločníkom v boji proti kŕčom a iným formám fyzického vyčerpania, môže byť taktiež skvelým prostriedkom na zvládanie stresu. Horčík môžete použiť na relaxačné kúpele nôh alebo celého tela.

Kúpeľ obohatený horčíkovým olejom podporuje potenie a vylučovanie toxínov. Vďaka tomu si všimnete, že vaša pokožka bude jemnejšia a čistejšia. Relaxačný horčíkový kúpeľ je výborný práve na konci leta, keď vaše telo potrebuje doplniť energiu a zregulovať hladina cukru v krvi po dovolenke plnej zábavy a prehreškov.

 

Obidva spomínané produkty nájdete v našom e-shope.