Aké sú rozdiely medzi samoopaľovacími výrobkami a výrobkami na urýchlenie opálenia?

Ak chcete opálenú pleť, pomôže vám kozmetika - spreje, oleje alebo krémy. Bez ohľadu na typ pleti, vaše opaľovacie návyky a na to, či sa opaľujete rýchlo alebo nie, je potrebné najskôr dobre porozumieť každému produktu, ktorý plánujete použiť. Napríklad aj tomu, že produkty na samoopaľovanie a na urýchlenie opaľovania nie sú to isté.

 marmelada na opalovanie

 

Samoopaľovanie = bronzová pokožka bez slnenia

V procese samoopaľovania sa požadovaný odtieň opálenia dosiahne použitím bronzerov, krémov či sprejov obsahujúcich dihydroxyacetón (DHA). Táto účinná látka je v skutočnosti derivátom cukru. DHA reaguje s odumretými kožnými bunkami a mení ich farbu. Tento druh „opaľovania“ nevyžaduje slnečné žiarenie a hodiny slnenia. Väčšina samoopaľovacích výrobkov prinesie výsledok do jednej hodiny od nanesenia na pokožku. Tento proces prebieha v najvrchnejšej vrstve pokožky, čo znamená, že pri olupovaní pokožky bronzová farba zmizne. Ak si chcete zachovať odtieň, budete ich musieť používať pravidelne. Tento typ výrobkov je vhodný pre každého, kto chce dosiahnuť bronzové opálenie za pár hodín bez potenia sa na slnku.

 

Dobrý výsledok len so správne pripravenou pokožkou

Zlatým pravidlom všetkých opaľovacích produktov je, že pokožka musí byť dobre pripravená, aby ste sa vyhli pomarančovej farbe či nerovnomernej pigmentácii a fľakom. Takže pred samotným nanesením samoopaľovacieho krému urobte najprv kvalitnú exfoliáciu, teda píling. Vyhladí textúru pokožky a vytvorí dobrý základ pre rovnomerné „opálenie“. Venujte pozornosť aj výberu správneho odtieňa a čo je najdôležitejšie, nepoužívajte výrobky otvorené minulé leto.

 

Na naozajstné rýchle opaľovanie potrebujete slnko

Na rozdiel od samoopaľovacích prípravkov pracujú iba za pomoci slnka a urýchľujú opaľovací proces. Nefungujú iba ich nanesením na pokožku. Zrýchlené opaľovanie sa odohráva v základnej vrstve pokožky, čo znamená, že jeho účinok na rozdiel od samoopaľovacích produktov trvá dlhšie. Špecialitou prípravkov na rýchlejšie opaľovanie je to, že zvyčajne obsahujú beta-karotén. Je to rastlinný pigment, ktorý sa najčastejšie získava z mrkvy. Vďaka beta-karoténu je melanín maximálne „vytiahnutý“ na povrch pokožky, čo nielen „zafarbí“ povrchovú vrstvu, ale prináša prirodzené stmavnutie rýchlejšie ako pri bežných opaľovacích produktoch. Ak sa rozhodnete pre produkty na urýchlenie opálenia, opäť sa ocitnete na križovatke, kde si budete musieť vybrať medzi olejmi, marmeládami, výrobkami s SPF alebo bez SPF a podobne.

 

Marmeláda na telo = expresné opálenie pre pokožku

Marmeláda pre expresné stmavnutie je skvelou voľbou pre fanúšikov bronzovej pleti, ktorí milujú krémovú textúru. Samozrejme, majte na pamäti to, že marmeláda neobsahuje ochranu pred UV žiarením, preto sa odporúča iba pre ľudí, ktoré dobre znášajú slnečné lúče a majú vyšší fototyp pokožky. Aby si však ľahšiu textúru marmelády mohli vychutnať aj tí, ktorí sú na slnko o trochu viac citliví, ponúka Olival marmeládu i s ochranným faktorom 10.

V prípade, že milujete oleje na opaľovanie, aj tie môžu priniesť rýchlejšie opálenie. Vyskúšajte náš suchý olej na opaľovanie a nebudete chcieť iný. S ním získate intenzívnu bronzovú pokožku. Oleje sú určené pre ľudí, ktorí už majú základné opálenie a neodporúčajú sa ľuďom s alabastrovou pokožkou.

 

Nech si vyberiete akúkoľvek cestu k opáleniu, nezabudnite, že bronz na vašej pokožke nie je dôležitejší ako vaše zdravie. So slnením preto buďte opatrní a umiernení. Všetky produkty na opaľovanie nájdete v našom eshope.