Pripravte pokožku na teplé dni v pohodlí domova

S pribúdajúcimi slnečným svitom a rastúcimi teplotami sa už nevieme dočkať prechádzok v prírode či slnenia pri vode. Než sa začneme slniť, je potrebné pokožku na túto aktivitu pripraviť. Tu je návod!

dreamstime_xxl_97391971 (1) 

  1. Myslite na rovnováhu pokožky

Počas jari a najmä v lete je potrebné upraviť starostlivosť o pokožku. Ak sa teploty vyšplhajú na  vyššie hodnoty, ovplyvňujú aj stav našej pokožky. Zvýšené potenie či spaľovanie tukov môže spôsobiť nežiaduce zhoršenie stavu pleti a jej zhoršenú textúru. Ak sa chcete zbaviť upchaných pórov, pupienkov, akné či následných malých jazvičiek určite myslite na pravidelné čistenie pleti.

 

  1. Čistenie a zasa raz čistenie

Počas teplých dní stavte na dvojité čistenie tváre - najprv aplikujte micelárnu vodu a následne použite micelárny gél či penu. Procedúra je krátka, no odstráni všetky prachové čiastočky a nečistoty. Na takto pripravenú pokožku môžete aplikovať výživné sérum a zapojiť ho tak do každodennej rutiny. Sérum s vitamínom C a ochranou proti UVA a UVB žiareniu je ideálne na rannú starostlivosť. Večer siahnite po sére, ktoré obsahuje kombináciu kyseliny hyalurónovej, resveratrolu a aloe vera či peptidov, na ktoré následne nanesiete bohatý nočný krém.

 

  1. Upravená pleť je stávka na istotu

I keď mejkap počas horúčav nenapácha na vašej pleti škody, je lepšie siahnuť po výživnom CC kréme, na ktorý aplikujete púder či korektor v prípade nejakých väčších nedostatkov. Na letné dni je skvelá vodeodolná riasenka, trochu lícenky a hyratačný rúž alebo lesk. Dôležité však je, že vaša pokožka bola na horúčavy pripravovaná aj počas zimy správnou starostlivosťou (hydratáciou a výživou)

 

  1. Bez ochranného faktora ani na krok

Na tvár, krk i ruky, ktoré sú najčastejšie vystavené slnečným lúčom, aplikujte krém či olej s ochranným faktorom. Ak sa ocitnete na silnom slnku hoc i len 15 minúť, musíte si pokožku chrániť opaľovacím mliekom či olejom, ktoré zabránia negatívnym vplyvom slnečného žiarenia. Pamätajte si, ochranný faktor SPF je nielen predpokladom, aby ste sa nespálili, no zabraňuje i predčasnému starnutiu pokožky, takže tvorbe vrások, hyperpigmentačným škvrnám, strate elasticity a ochabnutiu pleti.

 

  1. Jemné zrniečka pílingu pre tvár i telo

Ak chceme pokožku správne pripraviť na nanášanie ochranných krémov či olejov, je dobré z nej odstrániť odumreté čiastočky pomocou pílingu. Po aplikácii pílingu sa pokožke prinavráti poddajnosť a vláčnosť, pričom sa krásne rozžiari. Aj pri pílingu platí, že výber produktu je veľmi dôležitý. Zatiaľ čo tvár ocení masku a píling s aktívnym uhlím, pokožka tela v oblasti krku a dekoltu si zamiluje pílingový gél na báze olivového oleja s podrvenými marhuľovými a olivovými jadrami.

 

  1. Nezabúdajte na výživu

Ak si myslíte, že teplé počasie a suchá pokožka je automaticky spojená so stavom bez pupienkov a vyrážok, ste na omyle. Ak máte suchú pokožku, siahnite po suchých olejoch, ktoré sú explóziou živín z prírodných látok ako lieskovce, makadámie či ruže. Okrem toho, že pokožka na ne veľmi pozitívne reaguje, tak ich aj rýchlo vstrebáva a čo je super blahodarne pôsobia i na vlasy. Výhodou je, že na každodennú starostlivosť o tvár, telo i vlasy vám postačí jeden výrobok. A v prípade nejakej špeciálnej udalosti môžete aplikovať suchý olej so zlatými alebo striebornými trblietkami.

  1. Jarná očista začína zvnútra

Ak sa chcete pripraviť na horúčavy okrem pleti vyčistite aj vaše vnútro. Stačí ak budete konzumovať veľa zeleniny a ovocia, vyhnete sa sladkým nápojom a vaša pokožka sa vám poďakuje v podobe žiarivého vzhľadu a hydratácie.