Prečo vám peptidy pomôžu dosiahnuť mladistvý vzhľad pokožky

Spolu s vitamínom C sú peptidy jedným z najväčších trendov vo vývoji kozmetiky. Zistite ako si získali milovníkov kozmetiky po celom svete, ako sa aplikujú a prečo sa oplatí zahrnúť ich do každodennej starostlivosti o pleť.

 

Serum P

 

Aminokyseliny, ktoré prinášajú rozdiel

Peptidy sú skupiny aminokyselín, ktoré sú súčasťou proteínov. Bielkoviny sú stavebnými kameňmi nášho tela, tkaniva a aj pokožky. Rovnako ako dom sa skladá z tehál a spojív, koža sa skladá z rôznych peptidových reťazcov alebo proteínov. Samotných kombinácií aminokyselín, vrátane peptidov, je stovka. Ich dôležitou úlohou je vytvoriť a udržiavať dokonale navrhnutú štruktúru pokožky - hladkú, napnutú, s krásnou textúrou.

 

Aktivujte prirodzenú regeneráciu kolagénu

Krása a odolnosť našej pokožky v mladosti je tým, za čo vďačíme intenzívnej tvorbe kolagénu v tomto období. Od tridsiatky sa jeho tvorba pod vplyvom vonkajších faktorov a stresu postupne spomaľuje a množstvo tohto špecifického proteínu v pokožke sa znižuje. Pokožka sa stenčuje, je citlivejšia, stráca pružnosť a nastupujú prvé vrásky. Peptidy, ktoré sa nachádzajú v mladej pleti sa zaktivujú, keď sa kolagén začne rozpadávať, vtedy vyšlú okamžitý signál mozgu, aby sa kolagén doplnil. Vedecký výskum preukázal, že peptidy okrem toho, že sú schopné stimulovať novú produkciu kolagénu, podporou kolagénovej syntézy posilňujú aj ostatné proteíny v pokožke, ako sú keratín a elastín. Dobrou správou je, že to čo platí pre peptidy v pokožke, platí i pre topickú aplikáciu peptidov na pokožku prostredníctvom kozmetických výrobkov. Pri aplikácii takého špecifického prípravku peptidy "prenášajú" správu mozgu, aby spustil tvorbu kolagénu. Týmto úplne prirodzeným mechanizmom je možné výrazne obnoviť aj zrelšiu pokožku, respektíve spomaliť jej starnutie a zmierniť výskyt vrások a liniek.

 

Spoznajte najúčinnejšie typy peptidov

Niektoré peptidy majú upokojujúce účinky, iné zmierňujú viditeľnosť vrások, stratu pevnosti a vyhladzujú mimické vrásky. Medzi najúčinnejšie patrí aktívna látka nazývaná Matrixyl®, vyvinutá spoločnosťou Sedmerma. Známe sú najmä jej dve verzie - Matrixyl 3000 a Matrixyl Synthe'6. Výsledky výskumu Sedmerma potvrdili ich nepopierateľný účinok. Matrixyl 3000 dokázal "odomknúť" regeneráciu kolagénu a elastínu, čo pomáha zmierniť hĺbku a veľkosť vrások. Textúra pokožky sa stáva pevnejšou, pružnejšou a hladkou na dotyk. Matrixyl Synthe'6 na druhej strane stimuluje produkciu nového kolagénu na niekoľkých úrovniach až po najhlbšie vrstvy pokožky. Výrazne podporuje prirodzenú produkciu kyseliny hyalurónovej, ktorá priamo súvisí s reguláciou vlhkosti v pokožke. Spoločným účinkom na špecifické posilňujúce mechanizmy tieto peptidy prispievajú k mladšiemu, plnšiemu, zdravšiemu vzhľadu pokožky, vrátane zrelej pokožky s viditeľnými známkami starnutia.

 

Nájdete na ESHOPE