Resveratrol, tajomstvo mladosti

S pomocou prírody môže byť v súčasnosti vaša pleť vyživená a chránená nespočetným množstvom aktívnych zložiek a živín. Jednou z nich, veľmi dobre známou v kozmetológii, je resveratrol.

 

Serum R2 

Fytochemikálie, ktoré chránia nielen rastliny ale aj náš organizmus

Ako vo väčšine prípadov, tento antioxidant s trochu zvláštnym menom sa nachádza v mnohých našich známych a obľúbených potravinách. Resveratrol nájdeme v bobuliach červeného i modrého hrozna, vína, čučoriedok a brusníc, arašidoch, pistáciách a obsahuje ho i kakao a tmavá čokoláda. V rastlinách je tento účinný bioflavonoid, zodpovedný za boj proti hubovým chorobám, slnečnému žiareniu a poškodeniu. Všeobecne sú bioflavonoidy lepšie známe ako fytochemikálie. Existuje množstvo rôznych bioflavonoidov a minimálne malé percento týchto silných bylinných "chemikálií" obsahuje všetky druhy ovocia a zeleniny. Nachádzajú sa aj v korení a čajoch, orechoch a niektorých semenách. Čo však pre nás znamenajú bioflavonoidy? Vlastne, veľa. Okrem zvýšenia účinnosti a lepšej absorpcie vitamínu C z ovocia a zeleniny, chránia zdravie našich ciev, znižujú príznaky sezónnych alergií a zabraňujú tvorbe modrín.

 

Silný antioxidant pre žiarivejšiu a vypnutú pleť

Vzhľadom na svoje špecifické vlastnosti si nakoniec resveratrol, pôvodne iba ako doplnok výživy, pomaly, ale isto našiel svoju jedinečnú úlohu vo vývoji inovatívnych kozmetických prípravkov. Výskum jeho účinkov prebieha i v súčasnosti, ale možno povedať, že tajomstvo resveratrolu v starostlivosti o pleť bolo objavené tímom autorov Reagan-Shaw, Mukhtar a Ahmad. Ich štúdia potvrdila, že táto fytochemická látka chráni našu pokožku pred škodlivým UV žiarením. Okrem toho, že v dlhodobom meradle našu pleť robí odolnejšou voči slnečnému žiareniu, má resveratrol aj antioxidačné vlastnosti. Bunky pokožky chráni pred oxidačným stresom, t.j. voľnými radikálmi a zároveň poskytuje veľmi upokojujúci účinok. Pôsobí protizápalovo, znižuje viditeľnosť občasného povrchového začervenania pokožky. Zoznam pokračuje ďalej. Tento silný bioflavonoid funguje veľmi dobre na rozjasnenie pokožky a zachovanie a obnovu jej rovnomernej textúry, dokonca lepšie ako obyčajná kyselina askorbová (vitamín C) nachádzajúca sa v receptúrach s nízkou stabilitou . Resveratrol tiež chráni našu pokožku pred pôsobením baktérií a plesní, čím zabraňuje zápalovým procesom a vzniku nepravidelností vo forme pupienkov a akné.

 

Serum R2 2  

Zregenerujte pokožku počas spánku

Klinická štúdia z roku 2014, ktorú vypracovali Farris, Yatskayer, Chen, Krol a Oresajo, priniesla zaujímavé závery. Zistili, že používanie prípravkov s resveratrolom v priebehu 12 týždňov znížilo výskyt jemných línií a vrások, pokožka sa stala pevnejšou, žiarivejšou a hebkejšou, dokonca sa zvýšila samotná hrúbka tkaniva. Podľa všetkých dostupných štúdií sa resveratrol ukázal ako mimoriadne účinná a bezpečná látka pri prevencii predčasného starnutia pokožky a pôsobenia vonkajších vplyvov a stresu. Silu resveratrolu vám určite dodá i pohár červeného vína a kocka tmavej čokolády, ale skutočný pozitívny vplyv na zdravie a vzhľad pokožky Vám zabezpečí sérum, ktoré použijete pre nočnú starostlivosť o pleť.

  

Resveratrol a retinol – efektívna dvojica 

Je všeobecne známe, že telo počas spánku odpočíva, obnovuje sa a regeneruje, a preto použitie resveratrolu a iných účinných látok práve v období spánku významne posilňuje prirodzený proces obnovy pokožky. Táto silná kozmetická zložka je často "spárovaná" s inými aktívnymi zložkami, ktoré šikovne pôsobia a pracujú na špecifických kožných potrebách. Jednou z takýchto účinných látok je retinol, známy skôr ako vitamín A, ktorý výrazne pomáha v boji proti vráskam, pôsobí proti akné a hyperpigmentácii a obnovuje rovnováhu pokožky. Je však potrebné mať na pamäti, že počas tehotenstva a počas dojčenia je lepšie vyhnúť sa resveratrolu v kombinácii s retinolom a sérum sa odporúča používať výlučne pri večernej starostlivosti, aby sa zabránilo možnej reakcii pokožky na slnečné žiarenie.

 

Nájdete na eshope