Prečo by sa mal stať vitamín C súčasťou vašej každodennej rutiny v starostlivosti o pleť

Keď si pomyslíte na vitamín C, pravdepodobne Vám napadnú nasledujúce slová: energia, dobrá imunita a zdravie. Áno, vitamín C je perfektný pre celý organizmus, vďaka nemu sa však budete cítiť excelentne aj vo vašej koži - a to doslova.

serum C

Zloženie je kľúčom k efektivite

Na trhu je mnoho kozmetických výrobkov, ktoré obsahujú rôzne vitamíny - A, B5, B12, E. Absolútnou hviezdou je však vitamín C. Dermatologické testy preukázali jeho silné účinky v boji proti oxidačnému stresu pokožky a znečistenému prostrediu, ktoré sú hlavnými spúšťačmi rýchleho starnutia pokožky a hyperpigmentácie. Jeho aplikáciou na pokožku sa redukujú vrásky, pleť je jemnejšia, hladšia a elastickejšia. Vitamín C, známy aj ako kyselina askorbová, je v kontakte so vzduchom veľmi nestabilný, no vďaka dlhoročným výskumom sa súčasná receptúra stala stabilnejšou, šetrnejšou, a tým sú krémy a séra účinnejšie. V kombinácii s kyselinou hyalurónovou je vitamín C jedným z najsilnejších antioxidantov, pričom stimuluje tvorbu kolagénových vlákien a bráni ich rozkladu.

 

Na množstve záleží

Aj keď bolo preukázané, že vitamín C výrazne omladzuje pokožku, kyselina askorbová je veľmi nestabilná účinná látka. Čo to znamená? Okrem toho, že je schopná oxidovať v kontakte s kyslíkom, následkom čoho číre sérum okamžite stmavne, takáto forma vitamínu C môže spôsobiť i podráždenie, začervenanie či dokonca poškodenie pokožky. Zároveň je kyselina askorbová plne účinná len pri vysokých koncentráciách a pokiaľ sa nezoxiduje, čo sa zvyčajne stane ešte predtým, ako spotrebujete celé sérum.

 

Serum C2

 

Stabilná receptúra = žiarivá pokožka

Odborníci vo vývoji prípravkov pre starostlivosť o pokožku uprednostňujú v kozmetike deriváty vitamínu C, ako je askorbylfosfát horečnatý, askorbylpalmitát, askorbylglukozid, tetrahexydecyl askorbát a medzi nimi najznámejší askorbyl fosfát sodný (SAP). Tento derivát alebo ester vitamínu C nepodlieha oxidácii. Je neaktívny, až dovtedy, kým neprenikne do hlbších vrstiev pokožky, kde sa uvoľňuje vďaka aktivite enzýmov čistý vitamín C. Táto reakcia je špecifická tým, že nie je okamžitá, ale postupná, čo v skutočnosti prispieva k dlhodobému pôsobeniu samotného kozmetického prípravku. Krémy a séra s touto formou vitamínu C sú veľmi stabilné, odolné voči oxidácii a ich štruktúra a farba sa nemení dokonca ani pri izbovej teplote. Najdôležitejšie je, že produkty obsahujúce SAP (alebo akýkoľvek iný derivát) sú veľmi jemné k pokožke, nespôsobujú podráždenie a začervenanie a účinne ju osviežujú, čistia a rozjasňujú, čím zabraňujú predčasnému starnutiu pokožky.

 

Produkty si starostlivo vyberajte

Okrem stabilnej formy vitamínu C a dobre nastaveného pH je veľmi dôležité, aby prípravok obsahoval ďalšie doplnkové výživné látky. Naše sérum so stabilnou a jemnou formou vitamínu C má presne stanovené pH 6,4, pričom jeho účinky navyše posilňuje okrem kyseliny hyalurónovej aj MSM (látka podporujúca tvorbu kolagénu a keratínu) a aloe vera. Ukázalo sa, že koncentrácia až 10% esteru vitamínu C znižuje viditeľnosť pigmentových škvŕn a oxidačného stresu pokožky, zmierňuje prvé vrásky, posilňuje pružnosť a pevnosť tkaniva a dodáva pleti nádherný žiarivý lesk.

 

Nájdete na eshope