5 top tipov ako sa ochrániť pred uštipnutím hmyzom

Existuje veľa tipov a trikov, ako sa ubrániť pred nepríjemnými komármi. My sme pre vás zhrnuli TOP 5 najlepších a najúčinnejších.

prírodný repelent rodina 

1. Vyhýbajte sa pohybu vonku za úsvitu a súmraku

Je všeobecne známy fakt, že komáre a ostatný hmyz sú najaktívnejší v prvých a posledných okamihoch dňa. A tak si radšej naplánujte svoje aktivity počas zvyšku letného dňa. Vo svojom okolí sa pokúste odstrániť všetku stojacu vodu zo žľabov, kvetináčov, malých či veľkých nádob, ktoré máte aktuálne na dvore alebo terase.

  

2. Noste svetlé oblečenie

Vzhľadom na nedostatok svetla v skorých ranných a neskorých večerných hodinách priťahujú komáre tmavšie farby, ktoré im toto obdobie dňa evokujú, preto siahnite po bavlnenom oblečení v bielych a pastelových tónoch. Ak ste v prírode, snažte sa dostatočne zahaliť, aby ste mali čo najmenej odhalenej pokožky.

  

3. Vždy myslite dopredu

Ak ste na cestách v teplejších klimatických podmienkach, chystáte sa táboriť v lese je dobré, ak počítate s vyšším výskytom komárov a iného hmyzu. A keď ide o leto, je dobré byť pripravený i keď idete do parku či na prechádzku.

Je dobré mať na tieto aktivity pripravené správne ochranné prípravky, ktoré môžete použiť na pokožku dospelých i najmenších účastníkov výletu. Určite sa vyhnite repelentom na chemickej báze, pretože majú negatívny vplyv na zdravie i okolité prostredie.

 

 4. Esenciálne oleje z mäty a levandule

Výskumy už dávno preukázali, že niektoré esenciálne oleje sú skutočne účinné, keď ide o odpudzovanie komárov a podobného hmyzu. Pôsobia reaktívne, čo znamená, že ich vôňa odpudzuje komáre natoľko, že sa k pokožke ani nedostanú. Takúto intenzívnu vôňu majú oleje z levandule, mäty, melónu či citrónovej trávy.

Keďže esenciálne oleje sú veľmi silné a aplikujú sa priamo na pokožku je viac ako žiaduce dosiahnuť ich ideálny pomer, čo môže byť naozaj ťažká úloha. Olival prináša takýto vyvážený pomer éterických olejov vo svojom prírodnom repelente, ktorý tvorí zmes až 5 vysokoúčinných éterických olejov. Tie chránia dospelých aj deti pred hmyzov a zároveň pokožku vyživujú, pričom neobsahujú parabény, silikóny, umelé farbivá ani pridané parfumy. Keďže majú rozprašovač, ľahko sa aplikujú a nezanechávajú žiadne stopy.

prírodný repelent s esencialnymi olejmi 

5. Zvýšte príjem vitamínu B ( a cesnaku )

Je dokázané, že konzumácia niektorých potravín môže pôsobiť na hmyz ako vnútorný repelent. Konkrétne ide o cesnak, ocot, grep, rajčiny, pivo a papriku. Keďže tieto potraviny majú vitamín B, tak je dobré porozmýšľať, ako ho doplniť vo vyššej dávke pomocou prírodného potravinového doplnku, ktorý nielen pomôže proti komárom ale posilní vlasy a zmierni nedokonalosti pleti.

 

Nájdete na ehope