Vezmite si zo slnenia len to pozitívne

Slnko a voda priam lákajú, leňošiť, nechať sa opáliť a dobiť si takto baterky, no morská soľ a silné slnečné lúče môžu pokožku i vlasy dehydrovať a spôsobiť nemalé škody. Je dobré dodržiavať isté zásady, aby ste si zo slnenia a oddychu pri vode odniesli len pozitíva.

 

opalovaky clanok2  

Slnko v správnych dávkach je náš priateľ

Často sa hovorí o nebezpečenstvách spojených so slnením. Treba však mať na pamäti i to, že opaľovanie je dôležité pre zdravie tela a mysle. Prečo? Slnečné lúče priamo stimulujú produkciu vitamínu D, ktorý dôležitý pre rovnováhu vápnika v tele u všetkých vekových skupín. Slnko nám prináša šťastie v pravom slova zmysle. Zvyšuje hladinu serotonínu, hormónu šťastia.

  

Rady lekára treba poslúchať

Prvým pravidlom zodpovedného opaľovania je dodržiavanie lekárskych odporúčaní. Ak máte pokožku náchylnú na rýchle spálenie a silné alergie na slnko, nemusíte si slnenie úplne odopierať, ale snažte sa skrátiť čas expozície. Užite si pláž pred 11:00 a po 16:00. Myslite na to, že aj lieky či bylinné preparáty môžu zvýšiť citlivosť pokožky na slnko. Nezabudnite chrániť časti tela, na ktoré sa zvyčajne zabúda, napríklad oči, oči, pery, krk a nohy. Raz za rok navštívte dermatológov a nechajte si skontrolovať stav pokožky.

 

"Aktivujte" všetky dostupné filtre

Slnečné lúče sú síce neviditeľné, no môžu zanechať fatálne následky. Našťastie moderné prípravky na opaľovanie Olival Sun obsahujú účinné ochranné filtre UVA a UVB, ktoré dokážu eliminovať celé nežiaduce spektrum slnečného žiarenia. Či už siahnete po oleji, mlieku, marmeláde alebo kréme na opaľovanie určite neoľutujete a ochránite pokožku dospelých i detí, pričom ju zároveň vyživíte, lebo obsahujú prírodné oleje a živiny.

  

Vôňa a sila z prírody

Ideálne výrobky na opaľovanie sú prispôsobené každému typu pokožky tak, aby uspokojili všetky jej potreby. Mlieko na opaľovanie SunMilk je dobrou voľbou pre citlivú pokožku, zatiaľ čo suchý typ pokožky môže byť súčasne chránený i vyživený olejom na opaľovanie SunOilé . Tieto produkty neobsahujú žiadne konzervačné látky, ale len prísady, ktoré pokožku rozmaznávajú, či už je to kakaové maslo alebo olivový olej.

  

Pigmentové škvrny, znamienka či tetovanie si zaslúžia špeciálnu starostlivosť

Nezabudnite na pigmentové škvrny, materské znamienka, nechty a tetovanie! Citlivé oblasti tela vyžadujú oveľa väčšiu pozornosť, pričom ich chránime veľmi málo. Praktická multiochranná tyčinka s ochranným faktorom 50, sa zmestí do každého vrecka a je veľmi účinná pri ochrane pred slnečným žiarením a morskou soľou, pričom aplikácia je úplná hračka.

 

opalovaky clanok  

Koruna krásy tiež potrebuje ochrániť

UVA a UVB lúče nevysušujú len pokožku, no majú vplyv aj na vaše vlasy. Navyše morská voda a časté umývanie vašej koruny krásy prispieva k dehydrovaniu. Ako tomu predchádzať? Predovšetkým náležitou starostlivosťou počas roka a následne počas letných mesiacov za pomoci špecializovaných produktov.

SunHair je produkt, ktorý kombinuje výhody vlasových olejov a ochranných filtrov. Obsahuje arganový a makadamový olej, ktoré vytvoria na vlasoch ochrannú vrstvu a chránia ich pred poškodením a vysušením.

  

Po opaľovaní treba dodať živiny

Pokožku v lete treba nielen chrániť, no treba aj naštartovať jej regeneráciu a hojivé procesy. Konkrétne ide o hydratáciu a regeneráciu lipidovej vrstvy. Po sprchovaní pokožku vyživte mliekom po opaľovaní Sun SOS. Toto mlieko obsahuje aloe vera a panthenol, ktoré spoločne upokojujú pokožku a stimulujú jej prirodzenú regeneráciu.

Extrémne suchá koža vyžaduje mimoriadne výživnú starostlivosť. Pomôže jej nová olejová emulzia na telo so slamienkovým olejom. Mandle, olivy, jojoba a príjemne voňajúce kakaové maslo pomôžu aj najproblematickejším častiam tela, ako sú lakte, kolená a päty.

 

Ak už si vyberiete na opaľovanie čokoľvek, vedzte, že vaša pokožka vám poďakuje.

Nájdete na eshope