Ako fungujú samoopaľovacie produkty

Ak chcete byť opálení po celý rok a nechcete sa vystavovať slnku a zároveň vás zaujíma, ako presne fungujú samoopaľovacie prípravky, tak určite čítajte ďalej. S prípravkami na zrýchlené opaľovanie dosiahnete želanú farbu len na slnku, pri samoopaľovacích prípravkoch to ide aj bez slnka.

Olival Super Tan samoopaľovacie produkty clanok 
Čo je to DHA a ako funguje

Pozorným sledovaním zložiek objavíte v zozname samoopaľovacích produktov SUPER TAN zložku s názvom dihydroxyacetón alebo skrátene DHA. Táto účinná látka je vlastne derivátom cukru a pôsobí tak, že reaguje s aminokyselinami v stratum corneum, teda povrchovej časti kože, ktorá dočasne mení farbu. Ide o úplne bezpečnú reakciu, ktorá prebieha vo vrchnej vrstve pokožky.

Výdrž takéhoto opálenia bude závisieť od typu pokožky a stavu hydratácie, ako aj od množstva naneseného prípravku a od toho, koľkokrát bol použitý. Už po jednej aplikácii bude rozdiel dosť viditeľný. Farbu je najlepšie nechať pôsobiť cez noc 6 až 8 hodín. Približne za sedem až desať dní farba začne blednúť. Samoopaľovacie prípravky môžete použiť niekoľkokrát, aby ste dosiahli požadovaný stupeň opálenia. Taktiež ich môžete použiť na udržanie farby po lete alebo dovolenke, strávenej v teplejších oblastiach.

 

Potrebujete po SPF?

Určite áno! Zakaždým, keď idete von na slnko, natieranie opaľovacím krémom je povinné. Dokonca aj po použití samoopaľovacích prípravkov a získaní farby. Čím je pokožka tmavšia, tým je menej odolná voči UVA a UVB lúčom. Vždy vám vrelo odporúčame aplikovať krém s faktorom pri nanášaní prípravku na zrýchlené opálenie. S produktmi z kolekcie SUPER MRKVA a SUPER OLIVA bude získavanie farby v porovnaní so samoopaľovacími prípravkami o niečo pomalšie. To však bude samozrejme závisieť od typu pleti, ale aj od obdobia stráveného na slnku.

Olival Super Tan samoopaľovacie produkty 

Ako pripraviť pokožku na samoopaľovanie

Pri použití samoopaľovacích prípravkov je mimoriadne dôležité urobiť si 24 hodín vopred kompletný telový peeling a pokožku dobre hydratovať. Určite sa tak vyhnete prípadným fľakom na tele. Jednotná textúra pleti je základom, na ktorom rýchlo dosiahnete harmonickú farbu. Potom si bronzovú pleť udržíte nanesením mlieka alebo telového oleja a opálenie zvýraznia aj produkty s trblietkami.