Ideálne produkty na čistenie podľa typu pleti

Už sme to spomínali viackrát a veríme, že viete, no opakovanie je matka múdrosti - kvalitné a nevysušujúce čistenie pleti je základ každej kozmetickej rutiny. Niekedy môže byť ťažké zvoliť, ktoré produkty použiť, pokiaľ ide o dvojfázové čistenie pleti. Kam patrí micelárna voda a či prvým krokom by mal byť nevyhnutne olejový čistič? Preto na tieto, ale aj všetky ostatné otázky, o ktorých sa domnievame, že vás zaujímajú, odpovedáme nižšie.

Olival cistiace produkty podla typu pleti

Čo je ideálna čistiaca dvojica pre suchú pleť

Suchá pleť je typ pleti, ktorý vo všeobecnosti nie je náchylný na nedokonalosti. Je obzvlášť dôležité udržiavať túto pokožku v rovnováhe s nevysušujúcimi produktmi na čistenie tváre. Vyhýbanie sa vysušujúcim prípravkom je dôležité, aby sa zachovala prirodzená ochranná bariéra pokožky nedotknutá a zachovaná. Čistiace mlieko často vyhovuje tomuto typu pleti ako prvý krok. Preto je našim prvým odporúčaním slamienkové výživné mlieko, ktoré jemne odstráni make-up aj SPF. Následne všetky nečistoty odstráni jemnáslamienková micelárna pena. Pri suchej pleti nič nepokazíte ani použitím odličovacieho oleja. Mikroemulzia na báze oleja a Amino gél z kolekcie Professional sú teda tiež skvelou voľbou. Nemajú vysušujúci účinok a dôkladne vyčistia pokožku tváre.

 Olival dvojfazove cistenie

Normálna až zmiešaná pleť v hľadáčiku

Normálny až zmiešaný typ pleti je najrozšírenejší. Zmiešaná pleť sa často mylne považuje za mastný typ pletik, pretože T-zóna môže byť v dehydrovanom stave mastná a môže byť náchylná na nedokonalosti. Pre zmiešanú a normálnu pleť sú spravidla vhodnejšie micelárne vody ako mliečne textúry a v slamienkovej rade sú až dve možnosti. Ide o slamienkovú micelárnu vodu a slamienkovú micelárnu vodu 2v1, ktoré v sebe spájajú pôsobenie silných miciel a výživného sezamového oleja. Okrem toho máme v ponuke aj micelárnu vodu so zelenou kávou, v ktorej extrakt zo zelenej kávy dlhodobo posilňuje prirodzenú vlhkosť pokožky, obnovuje prirodzenú rovnováhu pleti a osviežuje ju.

Vždy treba myslieť na to, že po použití micelárnej vody je potrebné umyť tvár ešte vodou alebo najideálnejšie pristúpiť k druhému kroku čistenia pleti. Tu odporúčame slamienkový micelárny gél alebo slamienkovú micelárnu penu, v závislosti od potrieb pleti a preferencie textúry. Mikroemulzia a Amino gél sú takisto možnosťou pre tento typ pleti a nebude potrebné používať čistiace tampóny. Produkty navyše neobsahujú pridané farbivá a žiadne parfumy.

 Olival prirodne cistiace produkty

Nakoniec si povsietime na mastnú pleť

Pri tomto type pleti sú viac ako inde dôležité pravidelnosť a dodržiavanie rutiny. Mliečne textúry by sme na čistenie tváre neodporúčali a pri výbere micelárnej vody by sme určite odporučili ako druhý krok čistenia slamienkový micelárny gél alebo amino gél. Mikroemulzia je aj v tomto prípade stávkou na istotu, pretože olej pomáha rozpúšťať mazové vlákna. Pravidelná aplikácia metódy dvojitého čistenia póry dôkladne vyčistí, vďaka čomu budú opticky menej viditeľné. Tip naviac – mastná pleť bude často potrebovať extra pomoc v podobe mechanického čistenia v podobe pílingu alebo masky.