Ktoré kozmetické produkty nie sú určené na každodenné používanie

Na základe otázok od vás, ktoré dostávame najčastejšie, sme sa rozhodli zostaviť podrobnejší článok venovaný produktom, ktoré neodporúčame používať na dennej báze. Pri obzvlášť reaktívnych a citlivých typoch pleti je dobré si premyslieť zavedenie ďalších aktívnych zložiek do rutiny. Občas sa ani tej najodolnejšej pokožke nepodarí ubrániť sa „nadaplikácii“ prípravkov s účinnými látkami či príliš častému pílingu. Aké sú produkty, ktoré vo väčšine prípadov neodporúčame používať na dennej báze, si prečítajte nižšie.
 
Kozmeticka rutina_aktivne latky_Olival

 

Čo mať na pamäti pri chemickom pílingu
Hodvábna pokožka, zmenšené póry a hebkosť na dotyk sú úžasný pocit, no často vedú k neopatrnému poblázneniu a bezohľadnému používaniu mikroexfoliantu s 1% kyselinou salicylovou. Pre väčšinu typov pleti bude stačiť použitie tohto chemického peelingu raz alebo dvakrát týždenne. Pri dlhodobom, príliš častom používaní mikroexfoliantu a nedostatočnej hydratácii môže dôjsť k šupinateniu pokožky, nadmernej sekrécii mazu a v konečnom dôsledku k presne opačnému efektu, aký ste chceli dosiahnuť.
Je potrebné systematicky sledovať kožné reakcie na prípravok a mať na pamäti, že koža je orgán, ktorý podlieha častým zmenám. Rutina, ktorá fungovala tri mesiace, nemusí rovnako fungovať v nasledujúcom mesiaci

 

Pokožka potrebuje hydratáciu a ochranu pred slnkom
Pri používaní kyseliny salicylovej sa stav pokožky zlepšuje a možno už nebude potrebné používať ju trikrát týždenne, ale iba raz za týždeň alebo menej často. Ak uvažujete o pílingovom toniku, ktoré namiesto BHA kyselín obsahuje AHA a PHA kyseliny, tiež by sme neodporúčali jeho každodenné používanie. Tonikum pomôže odstrániť hyperpigmentáciu a pigmentové škvrny a tiež prispeje k rovnomernému tónu pleti. Nadmerné používanie a opäť nedostatok správnej hydratácie môže viesť k veľmi odlišným výsledkom. Z tohto dôvodu vždy spomíname, že správna hydratácia je kľúčom k správnej starostlivosti o pleť a SPF je nevyhnutný pri každej rannej rutine.
Okrem chemického pílingu sú v našom sortimente aj mechanické pílingy pre všetkých, ktorí vôňu slamienky na svojej pokožke jednoducho zbožňujú. Výživný píling pre suchú pokožku je obľúbenou súčasťou mnohých rutín a necháva pokožku jemnú , hladkú a pomáha pri riešení nerovností pleti. Použitie jedného z týchto dvoch pílingov dvakrát týždenne, v závislosti od typu vašej pokožky, vám zabezpečí čistú pleť a vyrieši problém povrchového olupovania pokožky.
 
Olival_SPF_krem

 

Retinoidy sú ľahké, keď viete ako na ne
Okrem častých otázok týkajúcich sa správneho používania chemického a mechanického pílingu sa objavujú aj pochybnosti o správnom používaní retinoidov a rozdieloch medzi dvoma Professional sérami - Vitamínovým sérom R² a Vitamínovým sérom RA. Ich rozdiely sme podrobne opísali TU a teraz by sme chceli poukázať na spôsob ich použitia.
S Vitamínovým sérom R² nemusíte príliš premýšľať, spravidla je vhodné na každodenné použitie (po prípadnom pomalšom zavádzaní). Ide o sérum s veľmi miernou formou a percentom retinoidov na báze kyseliny hyalurónovej, resveratrolu a aloe vera. Nemal by sa však kombinovať s inými retinoidmi, vysokými koncentráciami účinných látok a exfoliačnými kyselinami (BHA, AHA, PHA) v rovnakej (večernej) rutine. SPF je, opakujeme, povinné.

 

RA sérum vyžaduje obozrejtnejší prístup
Vitamínové sérum RA by sa však malo zaviesť do rutiny opatrnejšie. Obsahuje účinnú zložku retinaldehyd v percentách 0,1%, čo je maximálna možná koncentrácia retinoidov dostupných v kozmetických produktoch. Pôsobí proti akné, komedónom a pupienkom, znižuje viditeľnosť hyperpigmentácie, škvŕn, ako aj vrások a jemných liniek.
Táto zložka, rovnako ako kyseliny, môže spôsobiť fázu čistenia pleti, ktorá je prechodná, no nemusí nastať vo všetkých prípadoch. Práve preto by bolo ideálne, keby RA vitamínové sérum bolo jediným novým produktom, ktorý zavediete do svojej rutiny, aby bolo možné jeho účinok na pleť pozorne sledovať. Najlepšie by bolo aplikovať ho každý tretí alebo každý druhý večer, podľa potrieb pleti. Opäť neodporúčame kombinovať s inými retinoidmi, vysokými koncentráciami účinných látok a exfoliačnými kyselinami (BHA, AHA, PHA).
Vitamínové sérum RA sa na rozdiel od Vitamínového séra R² aplikuje na suchú pokožku tváre a vďaka tomu, že obsahuje astaxantín a ceramidy, bude pre mastnejšiu pleť vhodné na samostatné použitie bez dodatočnej aplikácie hydratačného krému. Pri suchej pleti bude potrebné pleť po nanesení séra hydratovať.
 
Olival_slamienkova_maska

 

Dodatočná starostlivosť s maskou áno, no nie každý deň
Do doplnkovej príležitostnej starostlivosti o pleť zaraďujeme okrem pílingu a retinoidov aj pleťové masky. Ich aplikácia prispieva k výžive pokožky a zároveň ju prečisťuje. Výživná maska ​​je založená na pôsobení bieleho ílu a aktívna maska ​​na aktívnom uhlí a zelenom íle. Nanášajú sa na vyčistenú tvár, nechajú sa desať minút pôsobiť a potom sa zmyjú vodou. Pre najlepší účinok sa používajú maximálne dvakrát týždenne a hebkosť vašej tváre po nich bude určite vašou najlepšou odmenou na konci dňa.