Ako mať krásnu pleť bez chirurgických zásahov?

Každá žena je iná, no všetky majú niečo spoločné. Želajú si krásnu a mladistvú pleť bez nedokonalostí. Aby sa nutne nemuselo siahať po invazívnych zákrokoch, existuje hneď niekoľko krokov každodennej kozmetickej rutiny, ktoré sa postarajú o to, aby pleť žiarila zdravím a vitalitou. Pretože, každá žena je iná, potrebuje aj iný druh starostlivosti o svoju pokožku. Ako sa teda starať o pokožku dám s rôznymi potrebami? Hlavne pravidelne a poctivo.

Olival_denna_rutina 

Každodenné čistenie pleti je základ

Odhliadnuc od individuálnych potrieb rôznych typov pleti čistiť treba každú tvár ráno aj večer. Takisto je pokožku potrebné aspoň raz týždenne vyčistiť hĺbkovo. V ponuke kozmetických prípravkov sa nachádzajú mechanické pílingy alebo aktuálne veľmi populárne exfoliačné prášky či toniká, ktoré prinášajú odstránenie nečistôt a odumretých buniek pomocou chemických reakcií na pokožke.

 

Mikroexfoliácia – revolúcia v hĺbkovom čistení pleti

Mikroexfoliácia je chemický proces, ktorý sa začal používať na hĺbkové čistenie v kozmetických salónoch. Aktuálny vývoj a trendy ho prinášajú aj na poličky našich kúpeľní v podobe mikroexfoliačného prášku – mikroexfoliantu, založeného na báze kyseliny salicylovej. Tá už v jednopercentnej koncentrácii preniká do pokožky a hĺbkovo čistí póry. V súčinnosti s ricínovým olejom, biotínom a alantoínom prináša krásne vypnutú a žiarivo čistú pleť. Na proces exfoliácie sú ako stvorené aj AHA a PHA kyseliny, získané z ovocia, ktoré sú jemnejšie a teda vhodné aj pre citlivejšiu pokožku. PH exfoliačného tonika je znížené na 3,6 a môže sa tak používať aj viackrát týždenne.

 

DC ( double cleansing ) alebo dvojfázové čistenie

DC čistenie je momentálne veľmi obľúbený druh čistenia pleti, určeného na každodennú starostlivosť, pretože prináša skvelé výsledky. Začína sa olejovou emulziou, ktorá sa nanáša rukami priamo na suchú tvár a odstraňuje hrubé nečistoty ako vodeodolný mejkap, produkty s SPF, nadbytočný maz a podobne.  V druhom kroku sa na vlhkú tvár opäť len rukami a jemnou masážou nanesie amino gél. Ide o gél, obohatený o betaín, kyselinu polyglutámovú, alantoín, extrakt zo sladkého drievka a aloe vera, ktoré pokožku spoločne hydratujú, zabraňujú jej vysušeniu a majú protizápalové a upokojujúce účinky. Následne sa umyje a pleť je pripravená na ďalšie kroky kozmetickej rutiny. Keďže sa nepoužívajú čistiace tampóny ide aj o ekologickejší spôsob čistenia pleti.

olival_dvojfazove_cistenie 

Normálna pleť tiež potrebuje starostlivosť

Ak má žena normálnu pleť bez nedokonalostí, treba zabezpečiť, aby to tak aj zostalo. Ráno je pre pleť skvelým životabudičom sérum s vitamínom C. Je dobré, ak sérum obsahuje estery vitamínu C, ktoré sú stabilnejšie. Ak je obohatené ešte o kyselinu hyaluronovú a aloe vera, vie sa dosiahnuť výborný hydratačný výsledok. Vitamín C bojuje proti pigmentovým škvrnám a napomáha tvorbe kolagénu, takže predchádza tvorbe vrások. Po sére je vždy potrebné aplikovať vitamínový krém, ktorý uzamkne výživu v pokožke. Večerná rutina pri normálnom type pleti by mala obsahovať peptidové sérum, ktoré počas spánku priam naštartuje bunkovú obnovu vašej pleti. Preniká do pokožky a stimuluje produkciu elastínu a kolagénu.

 

Na každý problém existuje riešenie

Mastná pleť s nedokonalosťami si zaslúži zvýšenú pozornosť a správne zvolené aktívne látky. Nadmerná tvorba kožného mazu, upchaté póry, čierne bodky či zapálené vyrážky sú výzva, s ktorou si vie hravo poradiť niacínamid alebo inak vitamín B3. Zmierňuje začervenanie, pôsobí protizápalovo a už jeho 4%ná verzia má podľa rôznych štúdií preukázateľné účinky. Existujú aj viac koncentrované B3 séra, v ktorých nájdete až 8%nú koncentráciu niacínamidu. Jednopercentná kyselina tranexamová sa v sére zameriava na redukovanie viditeľnosti škvŕn, jazvičiek po akné a prispieva k rovnomernejšej štruktúre pleti. Dodatočný upokojujúci a hydratačný účinok sa dosiahne pridaním extraktu z kôry magnólie, xylitolu a pantenolu. Používať sa môže v súčinnosti s vitamínom C a počas večernej starostlivosti s retinalovými produktmi.

 

Suchá pleť si zaslúži poriadnu dávku hydratácie

Správna a výdatná hydratácia predchádza tvorbe vrások a aj ich redukuje. Revolučným produktom je 4H hyaluronový hydrátor, ktorý obsahuje rovno 4 druhy kyseliny hyalurónovej, ktoré vedia prejsť do rôznych vrstiev pokožky a tam ju hydratovať. Treba dávať pozor na aplikáciu a nanášať hyalurónové sérum na vlhkú pokožku, aby sa dosiahol želaný efekt, pretože ak sa nanesie na dehydrovanú pokožku a nemá na seba ako naviazať vodu, môže mať práve opačný efekt a ešte viac ju vysušiť. Hydrátor je dobré používať ráno s obľúbeným krémom. Počas chladných mesiacov je skvelou voľbou vo večernej starostlivosti pre suchú pleť omega elixír s olejovou konzistenciou, ktorý obsahuje zmes prírodných olejov ( oleje z avokáda, semien chia, semien černice a pupalky) a je obohatené o skvalán.

olival_4h_hydrator

Ak má žena akýkoľvek druh pleti, je dôležité mať na pamäti, že len pravidelná a kontinuálna starostlivosť o pokožku môže priniesť výsledky.