Kyselina tranexamová vás zbaví hyperpigmentácie

Kyselina tranexamová je derivát známejšej aminokyseliny lyzín a jej použitie v kozmetických výrobkoch bolo prvýkrát spopularizované v Ázii. Ženy ju začali používať vo svojich kozmetických rutinách pre výborné výsledky pri zosvetlení a vyrovnaní tónu pleti. Čo všetko táto kyselina dokáže sa dozviete nižšie.

hyperpigmentacia_kyselina_tranexamova_olival 

Vhodné pre takmer všetky typy a stavy pleti, dokonca aj počas tehotenstva

Prvá vec, ktorú je dôležité zdôrazniť, je, že kyselina tranexamová je zväčša veľmi dobre tolerovaná všetkými typmi pleti. Je to bezpečnejšia a menej dráždivá alternatíva k produktom na predpis, ktoré sa používajú na ošetrenie pokožky so sklonom k ​​hyperpigmentácii. Na pokožku pôsobí mimoriadne jemne, upokojuje zápaly a postupne redukuje začervenanie.

Jeho hlavný účinok je však spojený so zosvetľovaním škvŕn a pomáha aj pri začínajúcej melazme, čo je chronického kožného ochorenia, ktoré vzniká v dôsledku pôsobenia UV žiarenia v kombinácii s genetickými, hormonálnymi a inými faktormi. Preto býva dosť častá práve počas tehotenstva alebo po ňom, keď sa mení hormonálny obraz mamičky. Pretože melanocyty sú aktivované, keď dôjde k hyperpigmentácii, kyselina tranexamová v skutočnosti pôsobí tak, že inhibuje ich aktiváciu a postupne znižuje výskyt tmavých škvŕn na koži. [1]

 Serum b3 olival_kyselina_tranexamová

 

Prečo funguje a ako s ňou pracovať

Pôsobenie kyseliny tranexamovej je umocnené použitím ďalších zložiek, ktoré pomáhajú pri liečbe hyperpigmentácie. Sú to niacínamid a vitamín C. Preto sme v sére B3 skombinovali 8%ný niacínamid s 1%nou kyselinou tranexámovou a upokojujúcim extraktom z magnólie. Jedinečnosťou  tohto séra je, že ho možno kombinovať s produktmi, ktoré obsahujú deriváty vitamínu C (ako je vitamínové sérum C). V tomto prípade sa vitamínové sérum B3 s tekutou štruktúrou nanáša hneď ráno pred vitamínovým sérom C krémom s SPF.

Kombinácia niacínamidu a kyseliny tranexamovej pri pravidelnom každodennom používaní spolu s krémom s SPF umocní a urýchli požadovaný efekt. Pri pravidelnom používaní zaznamenáte prvé výrazné výsledky počas ôsmich až dvanástich týždňov používania. Pri ošetrení pleti kyselinou tranexamovou práve SPF zabráni tvorbe nových škvŕn a umožní tak dlhodobejšie výsledky. Okrem primárneho účinku na hnedé škvrny bude mať kyselina tranexamová v kombinácii s niacínamidom účinok aj na nedokonalosti pleti, ktoré zostali po akné.

set_b3_olival

 

Viete ju zakomponovať do takmer každej kozmetickej rutiny

Keďže kyselina tranexamová je vhodná na použitie pri rôznych kožných ochoreniach a ako zložka je mimoriadne prispôsobivá, možno ju kombinovať aj s retinoidmi. To znamená, že ak používate retinoidy večer, odporúčame vám použiť vitamínové sérum B3 vo vašej rannej rutine na mierne navlhčenú pokožku a potom aplikovať SPF.

V opačnom prípade môžete večer používať sérum B3, ktoré je k dispozícii v profesionálnej sade B3, a ráno pred opaľovacím krémom nanášať iba vitamínové sérum C. Pri každodennom používaní kyselina tranexamová vyrovná tón pleti, dodá pokožke rozžiarený vzhľad a zníži viditeľnosť nežiaducich škvŕn.

 

 

________

[1] Bahareh Ebrahimi and Farahnaz Fatemi Naeini, Topical Tranexamic Acid as a Promising Treatment for Melasma https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4235096/, pristupljeno 17.12.2021.