Čistič, ktorý si poradí snáď so všetkým

Od čistenia životného prostredia a výroby rôznych produktov pre starostlivosť o pokožku či riešenie zdravotných problémov sa považuje aktívne uhlie za jednu z najsilnejších účinných látok. Toto sú dôvody, prečo by nemal chýbať ani pri vašej bežnej starostlivosti o pleť.

prirodná maska s katívnym uhlíkom

 

Čo je vlastne aktívne uhlie?

Pri slove uhlie si staršia generácia istotne spomenie na kopec uhlia na dvore starých rodičov, či piecku, kde bolo neustále potrebné prikladať pár kúskov uhlia, aby bolo v dome teplo.

V súčasnosti sú však viac známe účinky aktívneho uhlia, špeciálne spracovanej uhlíkovej formy, ktorá sa vyrába z hnedého či čierneho uhlia, dreva, rašeliny a orechovej (kokosovej) škrupiny.

Aktívne, alebo adsorbčné uhlie je spoločné meno pre skupinu pórovitých uhlíkov s hubovitou štruktúrou a vyznačuje sa veľkým aktívnym povrchom s vysokou schopnosťou adsorbovať široké spektrum mikro- a makromolekulárnych látok. Práve hubovitej štruktúre vďačí za to, že dokáže absorbovať veľké množstvo nečistôt, tuku ale i toxínov. Má veľmi široké využitie a stalo sa rešpektovanou zložkou rôznych medicínskych a kozmetických prípravkov. Malé množstvo aktivovaného uhlia dával svojim pacientom už Hippokrates pred 2 500 rokmi.

 

Čistí vzduch, vodu a dokonca pokožku

Vďaka mimoriadnej schopnosti absorbcie sa aktívne uhlie využíva nespočetnými spôsobmi. Je bezpečné pri perorálnom použití u ľudí i zvierat a pomáha pri liečbe problémov s trávením, otravy jedlom alebo predávkovaní liekmi. Slúži však i na čistenie vzduchu, filtráciu vody a je dôležitou zložkou v rôznych odvetviach výroby. Nemenej dôležité je dokonca aj pri výrobe kozmetiky.

 

Čistí a sťahuje póry, udržiava rovnováhu, zmierňuje akné a oveľa viac

Aktívne uhlie vracia sviežosť a bielosť zubom , pričom sú i ďasná udržiavané, čisté a zdravé. Prispieva k vyhladeniu hornej vrstvy pokožky a prinavracia jej krásu a zdravú farbu, ale používa sa aj na upokojenie rôznych zápalových stavov pokožky. Je veľmi účinný a spoľahlivý pomocník pri starostlivosti o problematickú pleť - hlavne zmiešaný a mastný typ s akné a komedónmi. Priťahuje všetky nečistoty, toxíny a iné, často voľným okom neviditeľné častice, ktoré zaťažujú povrch pokožky a narúšajú jej prirodzenú rovnováhu.

Z tohto dôvodu je to cenná prísada v kozmetike, má pozitívny vplyv na stiahnutie rozšírených pórov a tým ich nižšiu viditeľnosť, ako aj hĺbkové čistenie pleti od každodennej kontaminácie mikroskopickými časticami nečistôt, make-upu a prirodzeného tuku. Pravidelným používaním aktívneho uhlia docielime celkové zlepšenie stavu pokožky, pretože vyvažuje aktivitu mazových žliaz, odstraňuje z pokožky mastný lesk a akné bez jazvičiek.

 

Olival aktívny píling a maska so slamienkovým olejom = ideálny doplnok starostlivosti o pleť

Aktívne uhlie má konzistenciu jemného čierneho prášku, a preto samostatne je trochu nepraktický pre domáce použitie. Zároveň použitie nadmerného množstva aktívneho uhlia na tvár, krk alebo chrbát môže spôsobiť nepríjemné vysušenie pokožky a dokonca zhoršiť jej nedokonalosti. Našťastie Olival ponúka produkty vyrobené z vyváženej kombinácie aktívnych prísad a okrem aktívneho uhlia obsahujú aj iné cenné látky a živiny, ktoré dokonale dopĺňajú jeho účinky .

 

Pravidelne, no s mierou

Olival aktívny píling a maska popri silnej zložke – aktívnom uhlí obsahujú i zelený íl, upokojujúce aloe vera a vysokohodnotný slamienkový olej. Pokožku hĺbkovo čistia, odstraňujú odumreté bunky a iné nečistoty. Povrch pokožky je po ich použití hladký a pevný. Vďaka silným zložkám a bohatej textúre ich stačí používať raz za týždeň.

Píling naneste na suchú alebo mierne vlhkú pokožku tváre a krku, chvíľu masírujte krúživými pohybmi a následne opláchnite teplou vodou a jemne osušte uterákom. Potom môžete použiť svoje obľúbené sérum alebo krém na tvár. Keď však cítite, že pokožka je po pílingu suchá až napätá, naneste na ňu výživnú aktívnu masku, ktorá jej prinavráti pocit sviežosti a  hebkosť. Po 10 minútach opláchnite teplou vodou a použite Olival hyalurónové sérum alebo regeneračný krém.

 

Nájdete na ehope