Peeling a pleťová maska - kedy a ako ich zaradiť do rutiny

Každý pozná štandardnú starostlivosť o pleť – ranné umývanie a SPF, večer dočistenie make-upu a dodatočných nečistôt z tváre a následne hydratáciu, ktorá sa vyberá podľa preferencií a stavu pleti.

Pokiaľ ide o ďalšie kroky starostlivosti, ako je maska ​​a peeling, niekedy vznikajú pochybnosti. Sú potrebné, ako často a kedy ich používať, prečo sú užitočné a ako fungujú? Odpovede zistíte v článku.

Olival pletova maska alebo piling 

Siahnite po pílingu

Pleť, najmä pokožka tváre, je veľmi variabilná. Mení sa pri kolísaní teplôt, striedaní ročných období, v závislosti od stravy a navyše je ovplyvnená okolnosťami osobného života, šťastnejším alebo stresovejším obdobím a podobne. Koža nie je a nemôže byť vždy rovnaká. Počas života zhodí viac ako 8 kilogramov odumretých buniek a hromadenie týchto prebytočných buniek spôsobuje rôzne nežiaduce problémy – upchávanie pórov, tvorbu pupienkov a akné. Aby sa predišlo budúcim ťažkostiam a zabránilo sa prípadnému upchávaniu pórov, treba sa drobných šupiniek zbaviť.

Peeling tváre by mal byť funkčný, ale jemný. Ak sa však použije chemický peeling, ako v prípade Exfoličného tonika AHA PHA, pokožka pravdepodobne prejde fázou zvykania a začervenania ako reakcia na kontaktné zníženie hodnoty pH. Tento jav je vlastne indikátorom pôsobenia účinných látok, no treba sledovať trvanie začervenania. Ak to trvá niekoľko hodín, nie je sa čoho obávať. Ak však trvá dlhšie, dokonca až dva dni, je možné, že pokožka je citlivá na niektorú zo zložiek alebo je v citlivejšej fáze, preto treba prípravok dočasne vynechať z rutiny. Exfoliačné tonikum AHA PHA je určené najmä pre normálnu, zmiešanú alebo suchú pleť tváre, t.j. unavene vyzerajúcu pleť s viditeľnými nedokonalosťami. Je dobré vedieť, že AHA a PHA sa môžu aplikovať aj počas tehotenstva, takže predstavujú výbornú alternatívu bežného chemického peelingu v rutine.

Pre mastnú pleť so sklonom k ​​nepravidelnostiam, ktorá potrebuje hlboký peeling, je ideálny mikroexfoliant, ktorý pomáha rýchlejšie dosiahnuť hladšiu pleť. Precízne čistí póry, pretože je založený na 1% kyseline salicylovej (BHA) a možno ho používať aj v lete s povinnou aplikáciou SPF pri rannej starostlivosti.

Pre tých, ktorí uprednostňujú prírodné mechanické exfolianty, v slamienkovej línie nájdete produkty s rozdrvenými marhuľovými a olivovými jadierkami, ktoré pokožku jemne exfoliujú a zjemňujú. Výživný peeling obohatený o esenciálne oleje zo slamienky a sezamový olej účinne vyčistí a zároveň vyživí suchú pokožku tváre. Pre zmiešanú a mastnú pleť tváre je lepšou voľbou píling s aktívnym uhlím, ktorý pomáha regulovať sekréciu kožného mazu. Oba produkty sú držiteľom nezávislého certifikátu NATRUE pre prírodnú kozmetiku.

 

 Olival exfoliacny piling PHA AHA

 

Bez ohľadu na to, ktorý peeling si nakoniec vyberiete, nemusíte ho používať viac ako raz alebo dvakrát týždenne. Pre väčšinu typov pleti to stačí na dosiahnutie najlepšieho účinku. Niektorým pleťám bude samozrejme vyhovovať častejšie používanie, no v tom prípade je kľúčová dôkladná hydratácia.

 

Maska a ďalšie výživné prípravky pre pleť

Používaním pleťových masiek poskytujeme pleti extra hydratáciu a extra starostlivosť, pričom myseľ získa pocit, že sme venovali čas sebe a urobili niečo len pre seba. Po lete, dovolenkách a množstve času stráveného na slnku niekedy hydratácia v podobe sér a krémov jednoducho nestačí. Presne v týchto chvíľach by ste mali siahnuť po pleťovej maske, ktorá zabezpečí pleti intenzívnejšie ošetrenie. Pleťové masky by sa rovnako ako peeling nemali nanášať na pleť každý deň. Slúžia na dodatočnú výživu pokožky raz až dvakrát týždenne a v prípadoch cielenej starostlivosti. Pre suchú a citlivejšiu pleť sú lepšie výživné masky a pre zmiešanú a mastnú pleť aktívne masky. Každý z nich cielene pôsobí na špecifické nedoonalosti, prečisťuje a zjemňuje pokožku.

 

Olival slamienkovy piling

V závislosti od typu pokožky a aplikovanej masky je možné ju na tvári nechať 3 až 20 minút. Určite odporúčame postupovať podľa návodu na obale konkrétnej masky. Príliš krátke alebo príliš dlhé používanie neprinesie adekvátne výsledky. Po použití by sa mala tvár dobre umyť a výsledky sú zvyčajne okamžite viditeľné. Pokožka je na dotyk jemnejšia, hladká a pružná.

Pri odporúčanom a správnom používaní peelingov a masiek na tvár zaznamenáte ďalší želaný efekt. Lepšie a rýchlejšie budú pôsobiť aj kozmetické prípravky a séra a krémy budú jednoducho lepšie „sedieť“. Pamätajte, že menej je viac. Robte si peelingy a masky na týždennej báze a pokojne produkty striedajte.