Prečo investovať do prírodného šampónu?

Olival prírodné šampóny 1160x376

Prečo vyskúšať prírodné šampóny?

Prírodné šampóny obsahujú aktívne látky získané z rastlín, ktoré svojím pozitívnym účinkom podporujú zdravie pokožky hlavy, lesk a výživu vlasov a nenarúšajú prirodzenú rovnováhu životného prostredia. Narozdiel od bežných šampónov, ktoré obsahujú chemické a látky zaťažujúce pokožku hlavy a vlasy samotné. Poznáte to podľa toho, že po istom čase používania toho istého syntetického šampónu sú vlasy bez lesku alebo bez objemu.

 

Čo sú nežiadúce účinky syntetických šampónov?

Na trhu existuje široká škála výrobkov pre starostlivosť o vlasy, a mnohé z nich obsahujú SLS (Sodium Lauryl Sulphat), chemickú látku, ktorá spôsobuje silné penenie, účinne umýva mastnotu z vlasov, no zároveň vysúša pokožku hlavy i vlasy a po opakovaných použitiach vedie až k vzniku lupín a nerovnováhy vo fyziologickej flóre pokožky hlavy. Pri zahriatí (napr. v sprchovacom kúte) dokonca uvoľňuje toxické plyny a spôsobuje podráždenie nielen vlasov, pokožky a očí, no v konečnom dôsledku môže vyvolať aj alergie. V súčasnosti sa dokonca diskutuje o tom, či SLS spôsobuje rakovinu. Táto látka je zvlášť škodlivá pre deti a tehotné ženy, rovnako ako aj pre ľudí s citlivou pokožkou i suchými a jemnými vlasmi. Okrem toho SLS veľmi silno znečisťuje odpadovú vodu a aj  z tohto dôvodu sa odporúča vyhýbať výrobkom, ktoré túto látku obsahujú.

 

V čom sú Olival prírodné šampóny jedinečné?

Prírodné šampóny značky Olival neobsahujú parabény, ani umelé farbivá a vône. Namiesto SLS obsahujú Coco glukozid, látku získanú z kokosového oleja a ovocných cukrov. Táto povrchovo aktívna látka zvyšuje penivosť výrobkov a má vynikajúce čistiace schopnosti, zároveň však zvyšuje hydratačné účinky šampónov, udržuje prirodzenú rovnováhu pokožky a nevysúša ju. Naopak, na vlasy má pozitívny účinok, funguje ako kondicionér. Je úplne biologicky odbúrateľná a nenarušuje prirodzenú rovnováhu odpadových vôd a životného prostredia.

 

Prečo prírodné šampóny Olival tak pekne voňajú?

Mimoriadne jemnú a príjemnú vôňu prírodných šampónov Olival zabezpečujú esenciálne oleje, známe aj ako éterické oleje alebo silice. Ide o zmesi aromatických a prchavých, biologicky aktívnych látok získaných z rastlín destiláciou, ktoré sú známe pre svoje liečivé vlastnosti a nezameniteľnú vôňu.

 

Existujú prírodné šampóny pre rôzne typy vlasov?

Olival ponúka prírodné šampóny pre rôzne typy vlasov. Pre suché a poškodené vlasy je určený šampón s výťažkom z levandule a mäty, pre mastné vlasy je ideálny šampón s výťažkom rozmarínu s citrónom a pre citlivú pokožku je vhodný šampón SENSITIVE.

Celý rad prírodných šampónov obsahuje pšeničné proteíny, ktoré vlasy posilňujú, hydratujú a vyhladzujú, takže po ich umytí nie je nutné použiť kondicionér.

 

Naše prírodné šampóny nájdete TU V ESHOPE.