Tajomstvo správne vyčistenej a sviežej pleti.

čistiace prírodné prostriedky Olival

O pleť sa treba starať aj ráno, aj večer, to je jednoducho fakt. Ako ju však vyčistiť tak, aby bola svieža, mladistvá a žiarivá, to je hotová alchýmia.

 

Micelárna voda, univerzálny zázrak

Ak patríte k dynamickým ženám, ktoré chcú mať všetko hotové raz-dva, je pre vás micelárna voda ako stvorená, pretože v jednom kroku odstránite make-up, nahromadené nečistoty i kožný maz. Toto efektívne čistenie zabezpečujú drobné molekuly - micely, ktoré dokonale prečistia pleť, vrátane oblasti okolo očí. Sú veľmi dobre tolerované a nedráždia pokožku.

Ak siahnete po jej prírodnej alternatíve v podobe slamienkovej micelárnej vody zabezpečíte si, že pokožka bude po použití vláčna, vypnutá a pružná.

Micelárna voda je vhodná pre všetky typy pleti a môže sa používať na ranné i večerné čistenie pokožky tváre, krku i dekoltu.

 

Štandardné čistenie pleti v dvoch krokoch

Ak patríte k majiteľkám zrelej či suchej pleti určite stojí za zváženie aj čistenie pleti pomocou čistiaceho mlieka a následného dočistenia pleťovým tonikom (pleťovou vodou). Tento dvojfázový proces je nasledovný. Hutnejšia konzistencia odličovacieho mlieka s prírodnými aktívnymi látkami ako slamienkový olej, panthenol a pupalkový olej stimulujú regeneráciu pokožky a zabraňujú tvorbe vrások a popri tom odstraňujú z pleti všetky zachytené nečistoty, make-up, smog, prach či pot.

Keďže odličovacie mlieko obsahuje tukové zložky, musí nasledovať aplikácia tonika, ktoré obsahuje alkohol, zbaví pleť nadbytočnej mastnoty a dôkladne dočistí. Tonikum so slamienkovým olejom má prospešné zložky, ktoré dokonca upokoja podráždenú a problematickú pokožku.

Dvojkrokové čistenie sa odporúča najmä večer. Na ráno stačí pokožku vyčistiť len tvárovým tonikom, ktoré zachováva prirodzenú rovnováhu pokožky.

  

Raz týždenne je potrebný tvárový wellness

Či máte normálnu, mastnú, zmiešanú, citlivú alebo zrelú pokožku, raz týždenne by ste jej mali dopriať čistiacu kúru v podobe hĺbkového čistenia. Je na vás či sa rozhodnete pre slamienkový píling, ktorý vďaka drveným jadrám z olív a marhúľ odstráni zvyšky odumretej pokožky a nečistoty. Alebo si doprajete dôkladné čistenie pomocou slamienkovej pleťovej masky, ktorá pleť zregeneruje, vyčistí a spevní.

Tento čas, ktorý investujete do dôkladného čistenia pokožky, sa vám mnohonásobne vráti v podobe čerstvej a oddýchnutej pleti.

 

 

Nie je čistenie ako čistenie, záleží na zložení

Možností ako mať vyčistenú a zdravú pleť je viacero, no pri každom variante platí, že je potrebné pozrieť sa na zloženie prípravkov, ktoré budete na pleť aplikovať, aby ste pleť zbytočne nezaťažovali chemikáliami ako parabény či propylénglykol. Takisto, ak je kozmetika certifikovaná, napríklad certifikátom Natrue, máte istotu, že jej zloženie je naozaj prírodné a neobsahuje syntetické látky, ktoré by mohli pokožke uškodiť. A keď ešte nie je testovaná na zvieratkách, tak je to úplne super.