Prírodné oleje, balzám pre vašu pokožku

Ľudia využívajú silu olejov už od nepamäti, v kozmetike sa využívali ešte pred vynájdením rôznych krémov, či telových mliek. Prírodné oleje boli a sú zdrojom množstva účinných látok a vitamínov, ktoré si poľahky poradia s rôznymi problémami vašej pleti a taktiež ju dokážu výborne vyživiť a hydratovať. Každý olej má nejaký svoj nezameniteľný účinok, no najefektívnejšie pracujú v starostlivo skombinovaných a namiešaných zmesiach, kde sa ich účinky znásobia, pretože navzájom synergicky pôsobia.

suche oleje článok

Nielen super účinky sú výhodou používania olejov na pleť, ale je to i rýchla absorbcia a vysoká účinnosť pri obnove hydrolipidickej vrstvy pokožky. V našej prírodnej kozmetickej poličke nájdete hneď niekoľko rokmi osvedčených kombinácií tých najvzácnejších a najúčinnejších prírodných olejov.

Zoznámte sa s našimi pomocníkmi pre dlhovekú krásu vašej pokožky.

  

Tekuté slamienkové zlato

Slamienkový zlatý olej je kombináciou vzácnych olejov, ktoré obnovujú elasticitu pokožky a zároveň ju hĺbkovo vyživujú, omladzujú, zabraňujú tvorbe vrások a chránia ju pred vonkajšími negatívnymi vplyvmi. Výhodou tohto séra je práve jeho olejová báza, ktorá má antioxidačné účinky a preukázateľné účinky proti starnutiu.

Môžete ho používať pre intenzívnu starostlivosť o pleť alebo ako bázu pod denný či nočný krém. Pre tento typ použitia Vám postačí iba jediná kvapka, ktorú rozotriete krúživými pohybmi po celej tvári. Ak potrebujete intenzívnejšiu starostlivosť, použite 2-3 kvapky, rozotrite ich na postihnuté miesta a nechajte olej pracovať. Zlatý olej je najefektívnejšie aplikovať na vlhkú pokožku, ihneď po umytí či sprchovaní. Pre citlivú alebo problematickú pokožku sa odporúča pred aplikáciou oleja naniesť tonikum, aby bola pokožka pripravená pre čo najlepší účinok oleja. Je skvelý i ako podklad pod make-up. Zlatý olej je vhodný pre všetky typy pokožky vrátane citlivej. Ide o "suchý" typ oleja, ktorý pokožku zbytočne nemastí a rýchlo sa do nej absorbuje.

Čo je skvelé, výsledky sú okamžite viditeľné. Účinok Esenciálneho slamienkového oleja v tomto sére synergicky podporujú prírodný jojobový, olivový a arganový olej, ďalej olej z marhuľových kôstok, ruže a mandlí, ako aj prírodné ekocertifikované silikóny a zmäkčovadlá, ktoré znižujú pocit mastnoty a zanechávajú pokožku hodvábne hladkú. Olej je držiteľom medzinárodného certifikátu Natrue.

 

Výdatná dávka hydratácie, ktorá vydrží celý deň

Príkladom kombinácie prírodných olejov s tukmi a voskami je najnovšia slamienková olejová emulzia pre starostlivosť o normálnu, suchú, veľmi suchú a zrelú pokožku. Obsahuje vysoko kvalitný esenciálny olej zo slamienok, olív, mandlí a jojoby, ale aj lahodné kakaové maslo, prírodný lanolín a včelí vosk. Kvôli svojej bohatej textúre a výdatným výživovým vlastnostiam je vhodný pre večernú starostlivosť o pleť. Okrem suchej kože sa môže použiť aj na jazvy, svrbivé časti tela, ľahké popáleniny a po slnení. Pre normálnu a suchú pokožku postačí, ak ho použijete 2-3 krát do týždňa, ak však máte extrémne suchú pokožku, je vhodné používať ho každý deň. Jeho hydratačný účinok je viditeľný počas celého dňa. Podobne ako zlatý olej, aj tento produkt je držiteľom medzinárodného certifikátu Natrue.

  

Skvelý zdroj výživy s trbliektami či bez nich

Vďaka brilantnému zloženiu - kombinácii 5 prírodných olejov a vitamínu E, dokáže magický suchý olej s pokožkou hotové zázraky. Po použití je hebká a hladká. Môžete ho použiť na telo ale i tvár a dokonca i poškodené vlasy, pretože olej poskytuje okrem výživy aj extra hydratáciu. Zároveň ním môžete nahradiť svoj parfém, keďže nádherne vonia. Jeho veľkou prednosťou je, že pre dosiahnutie želaného pocitu hydratácie a výživy pokožky ho stačí naniesť menšie množstvo. Keďže ide o suchý olej, do pokožky sa okamžite absorbuje. Je veľmi vhodný aj na výživu pokožky po slnení.

Magický suchý olej so zlatými trblietkami okrem toho, že dá pokožke tú správnu výživu, dodá pleti tmavší odtieň a jeho zlaté čiastočky ju decentne rozžiaria. A čo je super, môžete ho použiť aj na vlasy.

 

suche oleje clanok 2

Sami o sebe majú skvelé účinky a v špeciálne namiešaných zmesiach olejov sú neprekonateľné

Slamienkový olej – slamienky sú známe ako večne krásne kvetiny, ktoré nikdy nevädnú, dokonca ani po zbere. Olej vyrobený z tejto rastliny sa získava pomocou destilácie a na 1 liter oleja sa spotrebujú až 4 tony slamienok. Olej sa vyznačuje bohatstvom aktívnych molekúl s jedinečnou schopnosťou bojovať proti starnutiu, má veľmi silný protizápalový a antioxidačný účinok, ktorý stimuluje mikrocirkuláciu v pokožke, vyhladzuje vrásky, revitalizuje a regeneruje pleť. Je preň charakteristická vôňa s jemnými medovými a ovocnými podtónmi.

Olej z lieskových orechov obsahuje optimálnu zmes mastných kyselín, ktorá zaručuje pružnosť a ľahkú absorpciu bez pocitu mastnoty na pokožke. Je bohatý na prírodné lipidy, antioxidant - vitamín E a dokonale splýva s lipidovou vrstvou kožných buniek, čo mu dáva výraznú silu hydratácie a uľahčuje jeho vstrebávanie.

Olej z makadamie je tekutý suchý olej bez zápachu, ktorý sa ľahko vstrebáva do pokožky. Je to rastlinný olej, plný esenciálnych mastných kyselín, ktorý je najviac podobný ľudskému kožnému mazu. Posilňuje prirodzenú ochrannú bariéru, hydrolipidový film pokožky a tým ovplyvňuje jej hydratáciu, chráni ju, zmäkčuje, vyživuje a robí ju hladkou.

Jojobový olej - vyzerá ako ľudský kožný maz, pričom zanecháva pleť jemnú a hydratovanú. Vzhľadom na obsah myristovej mastnej kyseliny je vhodný pre zapálenú a podráždenú pokožku. Je to skvelý zvlhčovač všetkých druhov pokožky, stabilizuje pokožku a regeneruje ju. Je to nenahraditeľná zložka kozmetických prípravkov pre zlepšenie elasticity pokožky.

Ružový olej sa získava lisovaním za studena z divokých ruží. Obsahuje esenciálne mastné kyseliny, vitamíny a minerály, rovnako ako aj menšie množstvo kyslých derivátov vitamínu A, ktoré majú vynikajúci vplyv na regeneráciu pokožky. Je to obzvlášť cenný regeneračný olej.

Mandľový olej - je veľmi výživný a obsahuje vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín, minerálnych látok, ako je fosfor, horčík, vápnik a vitamíny A, B a E. Zmäkčuje a zvláčňuje, upokojuje podráždenie a suchá koža je po použití pružná.

Arganový olej a jeho liečivé účinky sú známe už dávno. Je vhodný na ekzémy, akné, lupienku, slnkom namáhanú pokožku, rôzne podráždenia a kožné zápaly. Zabraňuje nadmernej tvorbe kožného mazu, pleť hĺbkovo hydratuje a vyživuje. Má silný antioxidačný účinok a vysoký obsah vitamínu E, čím sa stáva veľmi prínosným olejom pre starostlivosť o starnúcu pleť. Má silný anti-aging účinok.

Vitamín E – jedna z najcennejších zložiek v kozmetickom priemysle, stabilný a silný antioxidant, ktorý chráni pokožku pred poškodením buniek voľnými radikálmi a ich starnutím, má zásadný význam pre rast zdravého tkaniva. Pomáha predchádzať stenóze, uzdravuje zranenia, popáleniny, zápaly a podráždenie pokožky. Zjemňuje a hydratuje pokožku až do hĺbky. Znižuje už vyskytujúce sa spálenie a je tiež prirodzený UV-blokátor.

 

Nájdete na eshope