Vitamínové sérum RA s 0,1% retinaldehydom, astaxantínom a ceramidmi - zázrak, ktorý musíte vyskúšať

Vybrať produkt s retinoidom nie je ľahká  úloha. Aby sme vám to aspoň trochu uľahčili, vyvinuli sme produkt, ktorý je akýmsi pokračovaním nášho Vitamínového séra R² s jemným retinylpalmitátom a resveratrolom, ktorý odporúčame ako úvodný produkt v prípade, že nemáte žiadne skúsenosti s retinoidmi. No a teraz tu máme pre Vás silný a veľmi koncentrovaný produkt, ktorý si zamilujete.

ucinne_retinolove_serum_Olival

 

Účinný koncentrát najúčinnejších retinoidov súčasnosti

Vitamínové sérum RA obsahuje retinaldehyd (tiež známy ako retinal), derivát vitamínu A a prírodný prekurzor aktívnej kyseliny retinovej (tretinolínu). Môžeme ho tiež nazvať „silnejším bratom“ retinolu. Keď sa na kyselinu retinovú premieňa v kožných bunkách retinol, musí sa najprv transformovať na retinaldehyd a až následne na kyselinu retinovú. Tento jeden medzikrok u retinaldehydu odpadá. Po lokálnej aplikácii sa okamžite premieňa na kyselinu retinovú, a to 11x rýchlejšie ako klasický retinol.

Retinaldehyd je forma retinoidu, ktorá mimoriadne dobre účinkuje proti predčasnému starnutiu a nedokonalostiam pokožky vo forme akné a pupienkov (najmä v dospelosti). In vitro testy preukázali, že je jediným retinoidom v topickej aplikácii, ktorý poskytuje antibakteriálnu aktivitu proti grampozitívnym baktériám, ako je S. aeureus, Micrococcus spp. alebo C. acnes, alebo patogénom spojeným s rozvojom zápalových stavov pokožky.

Retinaldehyd (retinal) možno bez obáv nazvať „všestranným“, pretože jeho účinok na pokožku je mnohonásobný. Konverzia retinaldehydu na kyselinu retinovú umožňuje kontrolovanejšie dodávanie kyseliny retinovej do pokožky, a teda miernejšie negatívne účinky (dráždivý potenciál) v porovnaní s tretinoínom, alebo inými retinoidmi.  Počas 4-mesačnej štúdie bol účinok retinaldehydu v koncentrácii 0,05% tiež pozorovaný u 32 osôb so známkami mierneho alebo stredne silného fotostarnutia. Na konci sledovaného obdobia bol zaznamenaný výrazný pozitívny posun v štruktúre pokožky so zanedbateľnýmii alebo žiadnymi vedľajšími účinkami.Sérum RA obsahuje 0,1% retinaldehydu, čo je dostatočne vysoká koncentrácia, ktorá dodáva produktu mimoriadnu silu.

 
„Všeliek“, z ktorého má úžitok každý

Pôsobenie vitamínového séra RA možno zhrnúť do 4 hlavných bodov:

  • Odstraňuje a predchádza nepravidelnostiam
  • Vyrovnáva vylučovanie mazu
  • Znižuje viditeľnosť hyperpigmentácie
  • Vyhladzuje pleť a spomaľuje fotostarnutie

 

Okrem retinaldehydu Vitamínové sérum RA vďačí za svoje mimoriadne pozitívne účinky na pokožku starostlivo zostavenej receptúre zložiek s veľmi účinným synergickým pôsobením. Obsahuje astaxantín, mimoriadne silný antioxidant, prírodného pôvodu, ktorý bráni poškodeniu pokožky a v synergii s retinoidmi pôsobí proti voľným radikálom a viditeľnej hyperpigmentácii. Okrem astaxantínu obsahuje recedptúra aj komplex ceramidov, bisabololu a alantoínu, ktoré zmierňujú dráždivý potenciál retinoidov.

 

Antioxidačný účinok až stokrát silnejší ako vitamín E

Astaxantín je jedným z najsilnejších prírodných antioxidantov vôbec a patrí medzi karotenoidy. Je 10 až 100-krát silnejší ako betakarotén a lykopén, ale tiež ako vitamíny C a E. Vyznačuje sa žiarivo oranžovou farbou, ktorá je spolu s retinolom zodpovedná za jedinečnú farbu vitamínového séra RA. Unikátna molekulárna štruktúra astaxantínu chráni pokožku pred poškodením spôsobeným vystavením pokožky UV lúčom a účinne stimuluje jej regeneráciu a zabezpečuje zdravú a žiarivú pokožku. Pôsobí proti hyperpigmentácii potlačením produkcie melanínu v pokožke a riadením jeho usadzovania. Astaxantín tiež zvyšuje schopnosť pokožky zadržiavať potrebnú hydratáciu, a to až o 40%. Posilňuje pružnosť tkaniva, plnosť pokožky a prispieva k celkovej sviežej, vyváženej a žiarivej pleti. V synergii s retinaldehydom pôsobí proti voľným radikálom a viditeľnej hyperpigmentácii, ako aj na procedurálne škvrny.

 

Ceramidy, bisabolol, alantoin, glycerin ...

Vitamínové sérum RA obsahuje tiež bioidentické ceramidy a ich prekurzory, ktoré opravujú poškodenie hydrolipidovej bariéry pokožky (stratum corneum), stimulujú syntézu kožných lipidov a prirodzenú samoreguláciu úrovní hydratácie, čo vedie k silnejšej a odolnejšej pokožke, ale tiež k dlhodobému vyváženiu zvýšenej sekrécie kožného mazu, čo je bežné pre dehydratovanú pokožku. Zloženie je doplnené o kultové a nevyhnutné výživné zložky - bisabololol, alantoín a aloe vera.

Bisabolol je mimoriadne upokojujúca, protizápalová a antimikrobiálna zložka, ktorá je ideálna pre pokožku s poškodenou hydrolipidovou bariérou náchylnou k podráždeniu. Je známe, že zvyšuje absorpčnú schopnosť aktívnych látok a zložiek do pokožky, najmä antioxidantov a účinných látok, ako je retinaldehyd. Je veľmi výživný a pomáha pokožke bojovať proti depigmentácii. Alantoín je tiež jednou z najznámejších hydratačných a obnovujúcich látok v kozmetike. Pôsobí ako „ modulátor“ zápalových reakcií a procesov v pokožke, stimuluje regeneráciu a hojenie.

 

Pre koho je sérum určené

Vitamínové sérum RA je určené pre všetkých, ktorí chcú do svojej starostlivosti o pleť zaviesť retinaldehyd, ako aj pre skúsenejších používateľov retinoidov, ktorých pokožka potrebuje niečo viac ako je retinylpalmitát a retinol, na druhej strane však ešte nepotrebuje alebo nechce siahnuť po tretinoíne (alebo adapaléne a tazaroténe), ktorý je vydávaný iba na lekársky predpis.

 

Aká pokožka sa bude tešiť z účinkov RA séra:

  • pokožka, adaptovaná na miernejšie formy retinoidov alebo pleť, ktorá potrebuje intenzívnejšiu starostlivosť
  • mastná a zmiešaná pokožka, náchylná k upchávaniu pórov a tvorbu akné a pupienkov
  • pokožka s hyperpigmentáciou, vráskami a jemnými linkami
  • tenká, neodolná pokožka, poškodená slnkom, ktorá potrebuje regeneráciu (s obzvlášť opatrnou a pomalou aplikáciou)

 

Ako používať vitamínové sérum RA

Sérum zaraďte do večernej rutiny a aplikujte ho na vyčistenú suchú pokožku. Naneste v množstve zodpovedajúcom dvom semiačkam granátového jablka na celú tvár, vyhýbajte sa oblasti okolo očí. Potom naneste hydratačný krém a / alebo olej bez ďalších účinných látok (bez vitamínu C, peptidov, iných retinoidov, kyselín - výnimkou je kyselina hyalurónová). Používajte dvakrát až trikrát týždenne, sledujte pokožku, potom použitie podľa potreby postupne zvyšujte.

Na odolnejšiu pokožku môžete sérum používať každý deň, a to aj po aplikácii tonizujúceho a hydratačného séra na báze kyseliny hyalurónovej (napríklad Hyalurónový hydrátor 4H). Na pokožku náchylnú na podráždenie a pri prvom zavedení retinoidov do starostlivosti o pleť je možné použiť pufrovaciu techniku ​​(najskôr neutrálny výživný krém, potom sérum RA a následne znova krém alebo olej). Ak máte pochybnosti v súvislosti so zavedením séra do dennej rutiny, určite Vám odporúčame urobiť si minimálne 48 hodinový test tolerancie na predlaktí.