Ako si efektívne vyčistiť pleť

Po dlhom a náročnom dni prídete domov a jediné na čo máte chuť je si len vyložiť nohy a oddýchnuť. Mnohokrát nemáte čas a ani chuť na zdĺhavé procedúry v kúpeľni a rozmýšľate, ako nastaviť celý proces večernej „očisty“ v rozumnom pomere intenzity, kvality a času.

čistenie pleti veľký prehľad 

 

Zdravie a krása pokožky začína jej čistením. Okrem dôslednosti a dôkladnosti je kľúčom nájsť vhodné produkty na čistenie pleti , ktoré vyhovujú Vašej pokožke, dôkladne ju vyčistia, ale nevysušia. Ak totižto po čistení cítite pnutie, je veľmi pravdepodobné, že ste z pórov okrem nečistôt odstránili aj vlhkosť, ktorú pokožka tak veľmi potrebuje. Vyberte si výrobky, ktoré sú jemné a zároveň bohaté na cenné prírodné zložky, ako je aloe vera či prírodné esenciálne oleje.

 

Micelárne vody

Micelárne vody sa stali trendom posledných rokov. Spočiatku boli iba ospevované, neskôr sa však dostali do nemylosti a kritického fokusu mnohých dám. Ako fungujú, isto viete. Sú veľmi efektívne, pretože drobné micely sú dokonalými „požieračmi“ všetkých nečistôt z tváre. Väčšina micelárnych vôd však obsahuje chemické látky na mydlovom základe, zmäkčovadlá a ďalšie deriváty, ktoré sú vo väčšine prípadov vyrobené z ropy.

Chcete vyhnúť negatívnym účinkom micelárnych vôd a využiť iba ich pozitíva? Siahnite po prírodnej Slamienkovej micelárnej vode OLIVAL, ktorá okrem toho že neobsahuje žiadne mydlové zložky má icertifikát Natrue. Jemne , nodôkladne vyčistí pokožku bez narušenia jej prirodzenej rovnováhy a straty hydratácie. Na pleti zanecháva príjemný pocit hebkosti. Je vhodná dokonca aj pre citlivú pokožku. Ako čistiacu bázu využíva prírodné micely (Decyl Glucosid), získané z kokosového oleja, palmojadrového oleja a glukózy a vďaka slamienkovému oleju a aloe vera má regeneračné a upokojujúce účinky.

 

Ako na odolný make-up?

Ak použijete vodeodolnú riasenku alebo rúž, najjednoduchšie ich odstránite  pomocou dvojzložkovej micelárnej vody 2v1 obohatenej prírodným chlorofylom a slamienkovým olejom.

Obľubujete permanentný make-up? Odporúčame pokožku čistiť v dvoch krokoch a po použití micelárnej vody naniesť na čistou vodou navlhčenú tvár podľa typu pokožky micelárny gél alebo penu a nakoniec opláchnuť čistou vodou. Nemajte obavy, voda z vodovodu nie je škodlivá, ľudia ju veľakrát neprávom obviňujú zo vzniku svojich kožných problémov, čo však určite nie je pravda.

 

Overená kombinácia - čistiace mlieko a tonikum

Ak ste predsa len zástancom odličovacieho mlieka v kombinácii s tonikom, Olival má i pre Vás riešenie – Čistiace mlieko so slamienkovým olejomTvárové tonikum so slamienkovým olejom. Hlavnými aktívnymi zložkami čistiace mlieka sú okrem slamienkového oleja panthenol, pupalkový a sezamový olej a olej z jarabiny. Tvárové tonikum je kombináciou vody a ďalších účinných hydratačných látok - slamienkového oleja, aloe vera a extraktu z hroznových jadier.

  

Či už ste zástancom micelárnych vôd, čistiacich mliek alebo tonika či iných produktov, myslite na to, že pleť treba čistiť vždy ráno po prebudení a následne večer po celom dni. Len tak zabezpečíte, že krémy a iné výživné látky prinesú požadovaný efekt a vaša pleť bude hydratovaná, vláčna a jemná na dotyk.

 

Nájdete na eshope